Peli ja tulos kuin päivä ja yö, Lukko voitti 0-2

KalPa - Lukko 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta tulee olemaan täällä.


Ennen perjantain ottelua KalPa oli Liigassa sijalla 11. ja Lukko johti sarjaa. Ottelun käsikirjoitus oli sellainen, että pelillisesti KalPa vei sarjajohtajaa kolme erää lähes mielin määrin ja niin kotijoukkue kuin kotiyleisö uskoivat koko ajan kovan työn ja vahvan hallinnan palkitsevan. Oli läpiajo, oli rankkari, oli viiden minuutin ylivoima, oli tolppia, ylärimaa, mailanvartta ja luistimen kärkeä... 

Käsikirjoituksessa oli jollain hyvin oudolla tavalla mystistä kiehtovuutta, vaikka sitä voisi sanoa ensin todella tylyksi ja jopa kohtuuttomaksi. Joskus jääkiekossa ansaitaan ja saadaan, joskus ansaitaan muttei saada ja joskus ei ansaita mutta saadaan. Ne ovat niitä monia asioita jotka tekevät jääkiekosta hienon lajin, välillä nuo asiat ovat puolellasi, välillä vastaan.

Kun jääkiekko-ottelussa laukoo 60 kertaa, se kertoo jo isosta aktiivisuudesta. Kun vastustajan maalia kohti laukoo 33 kertaa ja päälle raudat kilisevät, se kertoo hyvästä määrästä maalipaikkoja. Vastaavasti kun laukoo 18 kertaa ja niistä vastustajan maalia kohti yhdeksän kertaa, on ollut ottelussa todella selvästi alakynnessä. Ja kun ottelu päättyy näistä kahdesta joukkueesta jälkimmäisen voittoon, ottelun päätyttyä tappion kärsineen pukukopissa on todella hiljaista. Eikä voittajan pukukopissakaan ole yhtään riehakasta.

Ottelussa tapahtumien ja tuloksen välillä oli poikkeuksellisen vahva ristiriita, ja käsikirjoituksen mestarillisuutta korostivat vielä pari ratkaisuhetkien savolaisittain inhorealistista tapahtumaa. Ensimmäinen niistä nähtiin hieman ennen ottelun puoliväliä, johon mennessä keltaiset olivat vieneet peliä koko ajan. Lukon päästyä ylivoimalle toivotaan toivotaan -heitto maalille muutti suuntaa KalPa-pelaajan luistimista, päätyen Lukko-pelaajan lapaan ja hänelle avautui helppo työ syöttää kiekko Ville Vahalahdelle ja lukemat 0-1:een. 


Toinen niistä koettiin ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla isäntien hakiessa vimmatusti tasoitusta. Patrick Davis menetti kaksinkamppailussa kypäränsä ja ei oikeaoppisesti jatkanut pelaamista ilman kypärää. Sen sijaan hän pohjoisamerikkalaisella periksiantamattomuudella ei jättänyt tilannetta kesken vaan vaihtoon lähtemisen sijaan laittoi kypärän takaisin päähän. Mutta ei kohti omaa päätyä luistellessaan tullut laittaneeksi kypärän remmiä kiinni ja tuloksena jäähy sääntöjen vastaisesta varusteesta ja takaa-ajo vaikeutui. Poikkeuksellinen tilanne, mutta tuomareilta sääntöjen mukainen ratkaisu.

On sanomattakin selvää, että läpi ottelun suurella sydämellä taistellut KalPa ei luovuttanut, vaan tasoitti kenttäpelaajien määrän ottamalla Eero Kilpeläisen pois maaliltaan. Vajaa puoli minuuttia ennen erän päätöstä se kuitenkin kostautui, Toni Koivisto sai paikan sinetöidä ottelu ja Liigan pistepörssin johtajan itseluottamuksella hän sen myös teki. 0-2 on varsin pieni voittolukema, mutta samalla se on ottelun tapahtumiin nähden harvinaisen tyly lukema.

Ottelun yleisömäärä 2489 katsojaa oli harmillisen pieni määrä, mutta heille tarjottiin ottelu jonka iso osa muistaa vielä pitkään. Ja tuodaan poikkeuksellisesta ottelusta esille vielä yksi poikkeuksellinen asia. Nimittäin se, että KalPan vyöryttäminen ja hallinta saivat yleisön innostumaan siinä määrin jotta Data Group Areenalla oli aidosti hyvä tunnelma. Perjantaina tuli todistetuksi sekin, että vaikka areena olisi puolillaan, tunnelma voi nousta mainioksi kun KalPa antaa kaukalossa kaikkensa.

Seuraava kotiottelu onkin sitten isompi tapahtuma, perinteisesti Kuopiossa suosittu Oktoberfest-ottelu. Luvassa on jälleen Data Group Areenan viereen nouseva Olvi-teltta ja siellä tunnelmaa aletaan kohottaa alkaen jo kaksi tuntia ennen Liiga-ottelun alkamista. Kun vastassa on Pelicans jota vastaan ottelut ovat olleet lähes poikkeuksetta hyvinkin vauhdikkaita ja viihdyttäviä sekä runsasmaalisia, tähän otteluun kannattaa ehdottomasti saapua!

Jääkiekko on hieno laji, joka tarjoaa välillä todella herkullisia voittoja ja välillä erittäin katkeria tappioita. Olisiko lauantaina 10.10. aika poistaa suusta ikävä pettymyksen maku makealla kotivoitolla? Liput istumaan alkaen 14 euroa. Lämpimästi tervetuloa!



SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- La 10.10. klo 17.00 KalPa - Pelicans  <- Oktoberfest -ottelu
- Ke 14.10. klo 18.30 KalPa - KooKoo
- La 24.10. klo 18.30 KalPa - HIFK  <- #24-ilta