Patrick Davisille kahden maalin ilta, KalPalle uusi seuraennätys

Pelicans - KalPa 1-3 (0-2, 1-0, 0-1)

Tilastot täällä.

KalPan peräkkäisten voittojen ennätykset ja lahtelainen vastustaja ovat vuosien saatossa kietoutuneet toisiinsa suorastaan hengästyttävällä tavalla. Kaudella 1990-1991 KalPa ylsi seitsemään peräkkäiseen voittoon, mutta putki meni poikki Hockey Reippaan vieraana. Kaudella 2010-2011 seitsemän voiton putki puolestaan alkoi Pelicansin vieraana. Seuraavalla kaudella voittoputkella oli mittaa jälleen seitsemän ottelua kun se katkesi, kotijoukkueena Pelicans.

Ja nyt kun Savon ylpeydellä oli alla historiansa neljännen kerran SM-liigan runkosarjassa seitsemän peräkkäistä voittoa, pelipaikkakuntana oli - tietenkin - Lahti. Historia lupasi siis savolaisille tappiota, eikä enempää luvannut yhdistelmä perjantai ja 13. päivä, jonka pitäisi olla taikauskoisten mielestä epäonnen päivä. Mutta niin vain juuri Lahdessa ja tällä päivämäärällä KalPa otti ensimmäisen kerran SM-liigassa kahdeksannen peräkkäisen voittonsa!

Aivan ottelun ensimmäiset minuutit KalPa katseli ja Pelicans pääsi paineistamaan vahvasti. Sen jälkeen seuraavat hieman vajaat kaksi erää KalPa vei peliä vahvasti ja kotijoukkue rimpuili mukana. Avauserässä Patrick Davis iski kahdesti, ensin röyhkeästi rystyltä ylivoimalla ja myöhemmin Mikko Nuutisen oivallisesta syötöstä. Toisen erän loppuun ylivoimalla tullut Miika Roineen kavennus oli bensaa liekkeihin isäntien päätöserän takaa-ajolle, ja siitä tulikin vahva. Mutta kiitos keltapaitojen uhrautuvan taistelun, Eero Kilpeläisen huippuvireen ja pienen onnenkin, takaa-ajo jäi tuloksettomaksi.

Lisäksi Antti Halonen pääsi sivaltamaan vielä viisi sekuntia ennen täyttä aikaa loppunumerot tyhjään Pelicans-maaliin. Osuma oli Haloselle kauden kolmas, ja ne kaikki ovat syntyneet tyhjään maaliin, joten keskushyökkääjäksi siirtymisen jälkeen hänestä on tullut erikoistilanteiden erikoismies. Kasvanut vastuu hyökkäyspäässä on myös näkynyt tilastoissa, sillä kun puolustaja pystyi pelaamaan loukkaantumisilta edellisen kahden kauden aikana 59 ottelua pistein 2+2, on nyt 14 ottelun pistesaldo 3+2.

Tällä hetkellä Savon ylpeyden kaksi kuuminta pelaajaa ovat Kilpeläinen ja Davis. Maalivahti on juuri nyt koko Liigan tulikuumin pelaaja, joka on pelannut voittoputken otteluista seitsemän ja päästänyt sinä aikana ainoastaan viisi maalia. Davis puolestaan on tuloksellisesti hiljaisen alkukauden jälkeen heiluttanut maaliverkkoja viimeiseen kahdeksaan otteluun jo kuusi kertaa. Yhdysvaltalaishyökkääjän ketsuppipullo näyttäisi auenneen kunnolla kun sitä ensin malttoi tarpeeksi hartaasti ravistaa, ja Davis malttoi.

Sarjataulukon sijalta kuusi Lahdessa bussiin noussut joukkue palasi koti-Kuopioon yötä myöten. Heti lauantaina vastustajaksi saapuu Blues, joka otti perjantaina ilmavan vierasvoiton JYPistä ja tulee olemaan voiton makuun päästyään erittäin vaikea voitettava. Kyseessä on KalPan 86-vuotisottelu, ja paikalle saapuu myös keväällä 2005 seuran SM-liigaan takaisin nostanut joukkue. Lisäksi julkistetaan uudet KalPa Wall of Fameen aateloidut henkilöt ja yleisöä viihdyttää myös energinen Wiber Dancers. Tervetuloa lauantai-illan lämpimään tunnelmaan!


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- La 14.11. klo 17.00 KalPa - Blues  <- KalPan 86-vuotisottelu. Lue lisää täältä.
- To 19.11. klo 18.30 KalPa - HPK  <- Opiskelijapeli. Lue lisää täältä.
- La 21.11. klo 17.00 KalPa - HIFK