Patrick Davis sankariksi jatkoajalla, kymmeneen otteluun jo yhdeksäs voitto

Ässät - KalPa 2-3 JA (2-1, 0-1, 0-0, 0-1)

Tilastot täällä.

Jos Suomen kirkkaimpien valojen sanotaan löytyvän Helsingistä, Liigan kirkkaimmat valot löytyvät tätä nykyä upeaksi uusitusta Isomäki Areenasta. KalPa ei kuitenkaan matkustanut Kuopiosta Poriin katsomaan uusia valoja, vaan pelaamaan hyvän ottelun ja sen se myös teki. Voitto jo varsinaisella peliajalla ei olisi ollut vääryys, mutta sen verran paljon savolaiset voittoa janosivat, että jatkoaika jäi lyhyeksi.

Ottelun avausmaalista vastasi KalPan Jesse Mankinen, mutta Ässät vastasi vielä avauserässä Pat Mullanen ja Aleksi Saarelan maaleilla. Toisessa erässä Janne Keränen toi vieraat tasoihin. Jatkoaika ehti vanhentua vain minuutin ja kahdeksan sekuntia kun Patrick Davis ratkaisi ottelun, joten savolaisten maaleista vastasivat tällä kertaa juuri he, keiltä maaleja on odotettukin. Davisille maali oli kauden seitsemäs, Keräselle kahdeksas ja Mankiselle toinen, joten SaiPa-kasvatille osuma saattoi olla jatkoa ajatellen hyvinkin vapauttava onnistuminen.

Ottelu Isomäki Areenan hienoissa puitteissa oli yleisölle vauhdikasta viihdettä, jossa ei peruuteltu. Jos ottelun voitti peliesityksen perusteella oikea joukkue, esiintyi Ässätkin sen verran ryhdikkäästi että ansaitsi päästä pistekantaan. Laukaukset ottelussa voitti KalPa 40-43, mutta maalia kohti kiekkoja sai enemmän Ässät ja torjunnat kirjattiin Andreas Bernard 20 sekä Eero Kilpeläinen 25.

KalPa jatkaa upeaa virettään ja on voittanut nyt kymmenenestä viimeisimmistä ottelusta peräti yhdeksän. Sijoitus on nuorelle joukkueelle hienosti kuudes ja seuraavaksi kotiyleisöä hemmotellaan kahdella peräkkäisellä kotiottelulla, torstaina HPK:ta ja lauantaina HIFKiä vastaan. Tervetuloa Data Group Areenalle!