Ocelari Trinec osoitti kovuuttaan, KalPan CHL-kausi päättyi

Oceláři Třinec - KalPa 6-0 (1-0, 4-0, 1-0)

Tilastot
täällä

Tsekin Extraligan viime kauden runkosarjavoittaja ja finalisti Ocelari Trinec tiedettiin kivikovaksi eurooppalaiseksi huippujoukkueeksi. Kotiyleisön edessä Kuopiossa KalPa pystyi tsekit voittolaukauskilpailun jälkeen kukistamaan. Trinecin lauantai-illassa kotijoukkue sai ilkeällä pompulla vapauttavan avausmaalin sekä pari mahdollisuutta kahden miehen ylivoimalla ja joukkue alkoi kokeneiden tähtiensä johdolla jauhaa kaikilla sylintereillään. Tuloksena savolaisittain tylyt lukemat.

Ottelun hahmo oli peräti pisteet 3+1 mättänyt Erik Hrna, jota säestivät hyvin joukkueen muista tähdistä Zbynek Irgl (1+1) ja Jakub Klepis (0+2). Lisäksi isäntien hahmoihin lukeutui maalivahti Peter Hamerlik, joka esitti ottelussa useita upeita torjuntoja, pysäyttäen kaikki 24 KalPan maalia kohti laukomaa kiekkoa.

Erityismaininnan ansaitsee ehdottomasti Ocelari Trinecin ylivoimapeli. Kaksi osumaa syntyi kahden miehen ylivoimalla ja yksi yhden miehen ylivoimalla. Maalit olivat tsekkiläistä yksilötaitoa parhaimmillaan, todella kauniita, ja niitä voi sanoa jo taiteeksi. Yhtä upeita erikoistilannemaaleja näkee harvemmin kotimaassa.


Lukuunottamatta toissakautta KalPa on pelannut Liigassa jo pitkään korkealla tasolla menestyen hyvin. Yksi pieni osoitus siitä on, että jaksatko sinä arvoisa lukija muistaa niin kauas, milloin KalPa on hävinnyt viimeksi ottelun vastaavilla lukemilla? Tai yhden erän vastaavilla lukemilla? Tiedossa ei ole milloin noin on käynyt, mutta pitkään siitä jo on.

Champions Hockey Leaguen alkulohko L on pelattu nyt loppuun. Lauantain tulos tiesi sitä, että lohkon voittanut Stavanger Oilers sekä toiseksi tullut Ocelari Trinec etenevät pudotuspeleihin, joiden ottelutparit arvotaan tiistaina 8.9. Helsingissä. KalPan osalta CHL-kausi päättyi, mutta savolaiset ovat mukana perustajaosakkaan oikeudella tässä kovassa kansainvälisessä sarjassa jälleen ensi kaudella.

Seuraava ottelu onkin sitten spektaakkeli! Se on sarja-avaus, pelipaikkana kotoinen Data Group Areena, ajankohtana perjantai-ilta ja vastustajana hallitseva mestari Oulun Kärpät.

Eikä tässä vielä läheskään kaikki, sillä luvassa on Kuopiossa ennennäkemätön show! Jäällä Turmion Kätilöt, joukkue esitellään pelaaja kerrallaan, Maamme-laulu, Wibes Dancers -tanssiryhmän ensiesiintyminen, 360 kamera, someseinä... Ja, liput istumaan alkaen vain 14 euroa! Tervetuloa aloittamaan Liiga-kausi!



Seuraavat kotiottelut:
- Pe 11.9. klo 18.30 KalPa - Kärpät
- Ti 15.9. klo 18.30 KalPa - Tappara
- To 24.9. klo 18.30 KalPa - Sport