Nuorille katkera tappio jatkoerässä, edessä pronssiottelu torstaina

KalPa A - Blues A 4-5 JE (0-1, 3-1, 1-2, 0-1)

Tilastot täällä.

KalPan ja Bluesin välisen nuorten SM-liigan välieräsarjan lopputulema on se, että espoolaiset ovat onnensa kukkukoilla ja savolaisille jäi ikävästi hampaankoloon. Avausottelu perjantaina Espoossa oli KalPalle voitettavissa, mutta se päättyi isäntien 4-2 voittoon. Lauantaina Kuopiossa KalPa nousi tappiolta johtoon, kesti viiden minuutin alivoiman ja siirtyi jo kahden maalin johtoon, mutta niin vain voitto jäi ottamatta. Ottelusarja päättyi Bluesin maaliin jatkoerässä. 

Lauantain otteluun puitteet olivat nuorten otteluksi poikkeuksellisen hienot. Yleisömäärä oli peräti 2685 ja Bluesin äänekkäitä kannattajiakin oli paikalla kymmeniä. Kiitos kaikille katsojille!

KalPan tehokkain pelaaja oli lauantaina Joonas Lyytinen (1+1). Lisäksi maalinteossa onnistuivat Joni Nikko, Janne Katosalmi ja Eetu Torpström. KalPan maalivahti Severi Kinnunen torjui 17 kiekkoa ja virkaveljelle, Bluesin Samuli Rasilaiselle kirjattiin 24 torjuntaa.

Nuorten pronssiottelu on edessä torstaina, joko Kuopiossa tai Tampereella, riippuen Ilveksen ja HPK:n välieräsarjan jatkoon menijästä. Pronssiottelun paikkakunta ratkeaa tiistaina.

KalPan pukukopissa vallitsi heti ottelun jälkeen suuri pettymys ja syvä hiljaisuus. Isännillä on noin viisi vuorokautta aikaa käsitellä pettymys ja ladata itsensä vielä yhteen otteluun. Se tulee olemaan iso ottelu, sillä hyvin harvalta KalPa-pelaajalta löytyy SM-mitali ja torstaina sellainen on mahdollisuus yhden ottelun voittamalla saavuttaa. Kerran voitettu SM-mitali löytyy palkintokaapista aina.

Nuorten SM-mitalit ovat harvinaisuuksia myös KalPalle seurana, sillä kautta aikojen mitaleita on vasta kolme. SM-pronssi 1959, SM-hopea 1996 ja SM-kulta 2008. Tuleeko jatkoksi myös SM-pronssi 2016?


NUORTEN PRONSSIOTTELU: 
- Torstai 31.3. klo xx.xx Ilves / KalPa - KalPa / HPK