Nuoret jatkoon, puolivälierissä vastaan Kärpät

KalPa raivasi tiensä kahdeksan parhaan joukkoon myöhään torstaina Nuorten SM-liigassa. Runkosarjassa savolaisten sijoitus oli seitsemäs. Villi kortti -kierroksella kaatui runkosarjan kymmenes Tappara voitoin 2-1 ja puolivälierissä tulee vastaan runkosarjan kakkonen Kärpät.

Villi kortti -kierroksen 1. ottelu Tampereella tiistaina päättyi KalPan vierasvoittoon numeroin 3-4. Torstain 2. ottelun voitti Tappara maalein 2-3. Näin ollen edessä oli kuluvan kauden uutuus Nuorten SM-liigassa, 20 minuutin eränä pelattava 3. ottelu heti jäänajon jälkeen, 2. ottelun perään.

Erä ei ollut jatkoerä, sillä sitä ei pelattu "sudden death -periaatteella". Kun tämä erä päättyi 1-1, oli edessä voittomaalikilpailu. Siinä KalPa oli parempi osumin 3-2, kaikkien savolaisnuorten laittaessa kiekon maaliin ja KalPa eteni jatkoon ja Tapparan kausi päättyi.

Torstai-illan yleisömäärä Data Group Areenalla Nuorten pudotuspelien kotiavauksessa nousi heti komeaksi, 1026 katsojaan. Viimeksi Nuorten pudotuspelejä on ollut seuraamassa kotiavauksessa näin suuri määrä keväällä 2008. Tuo kevät päättyi KalPan historian ensimmäiseen mestaruuteen Nuorten SM-liigassa.

Villi kortti -kierroksen 2. ottelun tilastot täällä. Villi kortti -kierroksen 3. ottelun tilastot täällä.

Runkosarjan kahdeksas KalPa kohtaa neljännesfinaaleissa runkosarjan kakkosen Kärpät. Semifinaaleihin etenee kahdella voitolla. Kuopiossa pelataan sunnuntaina 20.3. Data Group Areenalla alkaen kello 16.00. Liput vain 5 euroa ja KalPan kausikortilla, KalPan juniorilisenssillä sekä alle 16-vuotiaat ilmaiseksi.