Niiralan lauantai-illassa hieno yleisö, huono tulos

KalPa - KooKoo 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria täällä.

KalPa ja KooKoo ovat nyt taistelleet Liigan runkosarjan neljä keskinäistä otteluaan. Kauden trendi oli vierasvoitto, sillä KalPa voitti molemmat Kouvolan ottelut ja KooKoo kummankin Kuopion ottelun,

Voitto merkitsi KooKoolle ohuen oljenkorren säilymistä sijaan 10 ja viimeiseen pudotuspelipaikkaan, kun kouvolalaisilla on pelaamatta enää yksi ottelu. KalPalle tappio tiesi sitä, että paikka suoraan puolivälieriin eli sija kuusi karkasi. Sijoitus säilyi yhdeksäntenä ja ero kahteen edellä olevaan joukkueeseen kasvoi. Sijat kahdeksan ja jopa seitsemän ovat vielä mahdollisia, mutta savolaisten omissa käsissä ne eivät ole.

Ottelun ainoaan maaliin johtanut tilanne syntyi erikoistilanteesta, kuten usein maaliskuussa nähdään, joskin nyt yllättävällä tavalla. KalPa aloitti ottelun hyvin ja sai vastustajan korkeasta mailasta neljän minuutin ylivoiman. Ylivoima alkoi pyöriä hyvin, mutta kesken erikoistilanteen KooKoo karkasi tekemään alivoimamaalin. KalPan hyvä alku hyytyi ja illasta tuli loppuun asti vaikea.

Osansa isäntien vaikeaan iltaan oli tottakai KooKoolla, joka ansaitsee kehut vahvasta puolustamisesta ja loistavasta maalivahtipelistä, joilla kouvalalaiset pohjustivat tylyn vierasvoiton. Vastaavasti KalPan viime otteluiden tuska jatkui, kun mailan puristamista vähentävää ja itseluottamusta kasvattavaa maalia ei syntynyt.

Savolaisittain parasta antia ottelun aikana oli yli 4200-päisen kotiyleisön luoma vahva tunnelma, joka kantoi ottelun loppuun asti. Myös KooKoo-kannattajat ansaitsevat kehut hienosti omiensa alusta loppuun äänekkäästi kannustamisesta.

KalPalla on runkosarjaa jäljellä kaksi ottelua, tiistaina vieraissa Tappara ja torstaina kotona Lukko. Sen jälkeen kausi jatkuu pudotuspelien villi kortti -kierroksella, joka näillä näkymin alkaisi lauantaina vierasottelulla ja jatkuisi sunnuntaina kotiottelulla. Vastustaja sekä milloin ja missä pelataan ratkeaa torstain Liiga-kierroksen jälkeen.


RUNKOSARJAN VIIMEINEN KOTIOTTELU:
- To 10.3. klo 18.30 KalPa - Lukko