Niirala tanssi ja soi, Liiga-avauksessa 500 katsojaa enemmän kuin vuosi sitten

KalPa - Kärpät 1-2 JA (0-1, 0-0, 1-0, 0-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.



Liiga-avausta KalPa-Kärpät markkinoitiin uudistuneella ja Kuopiossa ennennäkemättömällä showlla. Ja sitä se toden totta oli! Nyt ottelutapahtumaan oli tuotu niin paljon ja monipuolisesti showta kuin se vuonna 1979 valmistuneen nykyisen Data Group Areenan puitteissa on mahdollista.

Ennen ottelua jäällä yleisöä viihdytti KalPa-paidoissa esiintynyt Kuopion oma sonnilauma Turmion Kätilöt. Seuraavaksi ensiesiintyi uusi perjantai- ja lauantaikotiotteluiden viihdyttäjä, positiivisella energiallaan heti valloittanut Wibes Dancers. Sitten kotijoukkue esiteltiin yleisölle pelaaja kerrallaan, miesten saapuessa jäälle näyttävästä led-portista nimien ja kuvien kirkkaasti loistaessa. Tämän jälkeen kuultiin pätkä Esa Pakarisen savolaisille rakasta Lentävää kalakukkoa ja samalla koko päätykatsomon ylle nousi kannattajayhteisö Mustan Verkoston luoma valtavan kokoinen overhead-tifo jota koristi eteenpäin kiitävä höyryveturi sekä teksti "Kuopioon käy tie...". Heti perään kuultiin Ossi Jauhiaisen tulkitsemana Maamme-laulu. Ja kaikki tämä ennen kuin kiekko oli edes pudonnut jäähän!

Tämän jälkeen yleisöä viihdyttivät läpi ottelun vuorollaan muun muassa Wibes Dancers pelikatkoilla ja erätauolla, KalPa-maskotti Ruusteri, junioripelaajat erätaukokilpailussa ja yleisöä mediakuutiolle poimineet uudet 360-kamerat. Lisäksi yleisö sai osallistua ottelutapahtumaan uudella tavalla, lähettämällä kuvia mediakuutiolle ja kuvia nähtiinkin heti avausottelussa kymmeniä, värimaailmaltaan hienon keltamustia.

Ehkä osittain myös show, mutta etenkin KalPan suurella sydämellä taistelu tempaisivat kotiyleisön mukaan ja tunnelma oli mahtava. Tunnelma oli hyvä jo avauserässä, missä KalPa ei saanut vielä omaa peliään käyntiin ja vastaavasti Kärpät oli todella vahva. Toiseen erään isännät tekivät ison tasonnoston ja roolit vaihtuivat, nyt KalPa vei ja Kärpät tuli perästä. Samalla myös kotiyleisö laittoi lisää puita uuniin. Kolmas erä oli tasaisin, mutta edelleen hyvin viihdyttävää jääkiekkoa, missä ei annettu senttiäkään periksi ja tunteet kaukalossa välittyivät hienosti katsomoon asti.

Kokonaisuutena illasta voi sanoa, että Niirala tanssi ja soi. Yleisö viihtyi silminnähden ja korvinkuullen, tunnelma välittyi hienosti myös KalPan vaihtoaitioon mikä antoi joukkueelle vielä lisää virtaa taistella hallitsevaa mestaria vastaan. Ja kuultinpa ottelun jälkeen myös vastustajankin pelaajien kehuvan savolaisyleisön luomaa tunnelmaa. Kärpät siirtyi 0-1 johtoon avauserän lopulla Mika Niemen toimesta kahden miehen ylivoimalla ja illan tunnelmapiikki nähtiin ajassa 56.10 kun Jesse Mankinen laukoi lukemat 1-1:een. Silloin Niirala paitsi tanssi ja soi, myös hyppi, löi ylävitosia ja halaili.

Alkaneen Liiga-kauden uutuus on se, että viiden minuutin jatkoaika pelataan kolmella kenttäpelaajalla. Tällä pyritään edistämään ratkaisun syntymistä jo jatkoajalla ja vähentämään otteluiden venymistä voittolaukauskilpailuun. Uudistus toi ratkaisun heti Liiga-historian ensimmäisellä kolmella kolmea vastaan pelatulla jatkoajalla, maalintekijänä ajassa 62.31 Markus Nutivaara. Näin Kärpille kaksi pistettä ja KalPalle yksi piste.

Tappioon ei voi eikä saa koskaan olla tyytyväinen, mutta keltapaitojen etenkin toisen ja kolmannen erän taistelemiseen voi olla tyytyväinen. Vastassa oli suurin mestarisuosikki ja kotijoukkueelta oli sivussa loukkaantumisten ja sairastumisten johdosta peräti kentällisen verran miehiä, mutta sydämen koossa se ei näkynyt yhtään. Tässä joukkueessa on suurta sydäntä, tästä on hyvä jatkaa!

Ottelun yleisömäärä oli 3529. Vuosi sitten Liiga-avaus nähtiin niin ikään perjantaina ja yleisöä oli silloin 3026. Näin ollen tähän kauteen saatiin heti 500 katsojaa parempi lähtö kuin vuosi sitten. Kiitos siitä teille, arvoisa kotiyleisö. Kiitos ja kumarrus myös mahtavasta tunnelmasta! Ja, tervetuloa viihtymään uudestaan savolaisen jääkiekkoviihteen pariin jo lähiaikoina!


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- Ti 15.9. klo 18.30 KalPa - Tappara
- To 24.9. klo 18.30 KalPa - Sport
- La 26.9. klo 17.00 KalPa - Ässät  <- Taklaa arki -tapahtuma