Mustapaitainen Ässät haki voiton Kuopiosta

KalPa - Ässät 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Ennen tiistain ottelua KalPa oli sijalla kahdeksan ja Ässät sijalla 12, KalPa 12 pistettä enemmän keränneenä, Ässät ottelun vähemmän pelanneena. Porilaiset ovat olleet viimeisen muutaman kauden aikana KalPalle kaudesta ja valmentajasta riippumatta vaikea vastustaja, ja voisi sanoa että etenkin Kuopiossa. Sitä ensimmäisen kerran Kuopiossa mustissa paidoissa esiintynyt vierasjoukkue oli Niiralan isännille myös nyt ja vaikka KalPalla oli teoriassa riittävästi maalipaikkoja voittaa ottelu, käytännössä Ässät oli joukkueista parempi ja ansaitsi 1-3 voiton. Se oli teorian ja käytännön karu ero tiistaina Kuopiossa.

Ironista kahdessa viimeisimmässä ottelussa on ollut se, että kaukalon paras pelaaja on molemmilla kerroilla ollut KalPan entinen maalivahti. Niin Hämeenlinnassa Samu Perhonen kuin nyt Kuopiossa Ari Ahonen olivat voittavia maalivahteja ja etenkin ratkaisuhetkillä rautaa, mutta se on vain osa totuutta.Perhosen torjumien kiekkojen määrä jäi varsin pieneksi, mutta Ahosta savolaiset pääsivät testaamaan jo paremmin. Heikot maalimäärät nolla ja yksi ovat olleet seurausta paitsi vastustajan hyvästä puolustamisesta, myös siitä ettei KalPa ole päässyt samalle tasolle kuin komeissa kotivoitoissa JYPistä, Kärpistä ja Pelicansista. Syy ja samalla myös ratkaisu löytyy KalPan omasta pukukopista.

Ässien maaleista vastasivat Jarno Kärki, Toni Kallela ja Pat Mullane. KalPan 1-3 kavennuksen laukoi Janne Keränen, osuma syntyi ilman maalivahtia. Maalillaan Keränen nousi sivuamaan omaa yhden kauden piste-ennätystään. Maaliin toisen syötön saanut Santeri Lukka nousi puolestaan sivuamaan KalPan tulokaspuolustajien piste-ennätystä Liiga-tasolla sekä otti nyt omiin nimiinsä tulokaspuolustajien syöttöennätyksen.

Pohjantien koulu valittiin KalPan perinteisen koulukiertueen innokkaimmaksi kouluksi ja palkinnoksi koululaiset kutsuttiin tiistain otteluun. Lämmin kiitos oppilaille, heidän vanhemmilleen ja opettajille upeasta ilosta, innosta ja energiasta jonka he toivat Data Group Areenalle. Päätykatsomossa nähtiin todella paljon itse suurella sydämellä askarreltuja KalPa-aiheisia viirejä, kakskeppisiä ja banderolleja - sekä vielä suurempi määrä kirkkaita silmiä ja leveitä hymyjä. Illan kohokohdiksi nousivat KalPa-maskotti Ruusterin vierailut kerran jokaisessa erässä sekä ottelun lopussa nähty KalPan kavennusmaali, joka sai ilon ylimmilleen ja ilma oli keltaisena heiluvista viireistä.

KalPa palaa kotiyleisön eteen jo perjantaina, kun vastustajaksi saapuu TPS. Kotivoitto ja näkymät ylöspäin sarjataulukossa nousemiseksi näyttävät jälleen kirkkaammilta. Tervetuloa jännittämään ja elämään mukana! Liput kätevimmin täältä.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- Pe 19.2. klo 18.30 KalPa - TPS
- La 27.2. klo 17.00 KalPa - Ilves
- La 5.3. klo 17.00 KalPa - KooKoo