Liiga-joukkueen omavaraisuusaste on tällä hetkellä 66 prosenttia

Kotiyleisöä viihdyttävä ja pelaajia kehittävä pelityyli sekä pelaajiston korkea omavaraisuusaste ovat KalPalle tärkeitä arvoja. Nämä näkyvät hyvin vahvasti myös ensi kaudella kun Pekka Virta jatkaa KalPan päävalmentajana ja menestystä haetaan ostomiesten sijaan omavaraisuudella.

KalPalla on nyt Liiga-kaudelle 2015-2016 yhteensä 24 pelaajasopimusta. Heistä peräti 16 on pelannut KalPassa Nuorten SM-liigaa, jolloin pelaajiston omavaraisuusasteeksi tulee erinomaisen kova 66 prosenttia. Heissä on edustusjoukkueessa paikkansa jo vakiinnuttaneita pelaajia, Liiga-tasolle murtautumassa olevia pelaajia kuin myös jo maailmalla käyneitä paluumuuttajia.

Joukkueesta löytyy sopivasti niin kokemusta, nuoruutta kuin myös tärkeitä niin sanottuja keski-ikäisiä eli näiden ikäryhmien välissä olevia pelaajia. Tästä esimerkkinä näistä 16 pelaajasta kuusi on iältään alle 20 vuotiaita, kuusi on 20-30 vuotiaita ja neljä on yli 30 vuotiaita.

 - Olemme saaneet tuotua todella hyvin nuoria miehiä juniorijoukkueista Nuorten SM-liigajoukkueen kautta Liiga-joukkueeseen. Se on iso ja tärkeä asia Liiga-joukkueen kannalta, että pystymme samaan tasoon jatkossakin. Se mahdollistaa meille pitkässä juoksussa kilpailukykyisen ja laadukkaan joukkueen. Olemme erittäin tyytyväisiä tämän hetken tilanteeseen, toteaa urheilujohtaja Kimmo Kapanen.

 - Lähtökohtaisesti rakennamme ensi kaudelle kotimaista joukkuetta, mutta emme voi lähteä sitomaan käsiämme pelaajien kansallisuuksilla. Se on kuitenkin varmaa, että joukkueemme omavaraisuusaste tulee olemaan todella korkea.

 - Tästä korkeasta omavaraisuudesta haluamme kiittää kaikkia junioritoiminnassa suurella sydämellä mukana olevia, toimihenkilöistä junioreita kuskaaviin vanhempiin. Te teette todella tärkeää kasvatustyötä.