Lähes 4500 katsojaa näki kun KalPa taisteli Kärpät nurin

KalPa - Kärpät 2-1 JA (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Vanhoista ja yhä paikkansa pitävistä jääkiekkototuuksista yksi kertoo, että hyvin usein tulos seuraa viiveellä sitä kun joukkueen peli paranee. Se on pitänyt jälleen paikkansa KalPan osalta viime aikoina. Joukkueella on alla jo useita varsin hyviä otteluita, ja pisteitäkin on tullut, mutta voitot ovat olleet edelleen tiukassa. Lauantaina Kuopiossa joukkue sai maukkaan palkinnon tekemästään kovasta työstä.

KalPan ja Kärppien ottelu oli varsin tasainen, mistä kertovat myös tilastot. Laukaukset KalPa 42 ja Kärpät 47, torjunnat Eero Kilpeläinen 25 ja Sami Aittokallio 21. Toisin sanoen ottelu ei suinkaan ollut KalPalta hallitsevaa mestaria vastaan selviytymistä ja harvojen maalipaikkojen tehokasta hyödyntämistä, vaan vahva haastaminen ja ansaittu voitto.

KalPan voitto jo varsinaisella peliajalla oli lähellä, mutta kiekko pomppi noin minuutti ennen kolmannen erän loppua KalPa-pelaajan mailan lavan yli. Samaa tuurin puutetta ratkaisuhetkillä maalipaikoissa nähtiin myös edellisessä ottelussa Raumalla, silloin saldona oli yksi piste, nyt jo kaksi pistettä.

KalPan vei 1-0 johtoon toisessa erässä upealla ylänurkkalaukauksella Mikko Nuutinen, kenelle maali oli tulokaskauden viides ja piste neljästoista. Kolmannessa erässä Kärppien 1-1 maalista vastasi Mika Pyörälä. Ottelun voittomaalin sivalsi Patrick Davis kun jatkoaikaa oli pelattu ainoastaan seitsemän sekuntia. Osuma oli yhdysvaltalaiselle kauden yhdeksäs ja piste kuudestoista.

KalPan voiton takuumies myös lauantaina oli Kilpeläinen, joka oli jälleen erinomainen. Maalivahdin työtä helpotti suurella sydämellä hänen edessään taistellut joukkue, joka piti Kärpät 26:ssa maalia kohti suuntautuneessa laukauksessa ja antoi oululaisille vain kaksi ylivoimaa, eli KalPa pelasi hyvinkin puhtaan ottelun.

Iso kiitos yleisölle, illan yleisömäärä nousi 4429 katsojaan. Suuri yleisömäärä ja Mustan Verkoston siivittämänä hyvä tunnelma olivat iso apu kun Niiralan isännät kaatoivat jälleen yhtä runkosarjan voittoa tavoittelevan Kärpät, joka pelaa tiistaina myös Champions Hockey Leaguen finaalissa.

Tervetuloa jänittämään ja elämään mukana paikanpäälle seuraavan kerran keskiviikkona! Silloin vastustaja on Pelicans, joka on KalPaa yhden sijan yläpuolella, mutta tasapisteissä ja yhtä monta ottelua pelanneena. Toisin sanoen kyseessä on niin sanottu klassinen kuuden pisteen ottelu.