Kuopioon jo kevään toinen SM-mitali, KalPa eteni B2-juniorien loppuotteluun

Tappara B2 - KalPa B2 4-5 JE (1-0, 2-2, 1-2, 0-1)

Tilastot täällä

Kun torstaina nuorten joukkue juhli kotiyleisön edessä SM-pronssia, lauantaina B2-juniorit varmistivat Kuopioon jo kevään toisen SM-mitalin. Mitalin väri varmistuu sunnuntain loppuottelussa, jonka vastustaja Espoo Metro Areenalla on kotikaupungin Blues EKS.

B2-ikäluokassa KalPa on osoittanut suorastaan hurjaa taistelutahtoa sekä pidemmällä että lyhyemmällä aikavälillä. Pidemmällä aikavälillä runkosarjan seitsemänneksi sijoittunut joukkue on kukistanut nyt pudotuspeleissä jo runkosarjan kakkosen sekä ykkösen. Lyhyemmällä aikavälillä lauantain välierässä joukkue nousi kaksikin kertaa kahden maalin takaa tasoihin, ja lopulta voittoon.

Viisi tehtyä maalia jakautuivat kahdelle pelaajalle, kun Samu Miettisen saldo oli 3+1 ja Santeri Venäläisen 2+1. Ottelun voittomaalin jatkoerässä, ajassa 60.23 laukoi ylivoimalla Miettinen, joka viimeisteli samalla kypärätemppunsa. Topi Pirskanen kirjautti pisteet 0+3 ja Jesse Lyytinen 0+2. Vieraiden maalilla Riku Sirviö pysäytti 22 kiekkoa.

Mitali on yhdeksättä kautta pelattavassa B2-juniorien SM-sarjassa KalPalle ensimmäinen. Näin ollen KalPalta löytyy nyt mitali kaikista kuudesta kilpasarjasta, joissa jääkiekossa pelataan Suomen mestaruudesta. Lauantaina varmistunut, sunnuntaina kaulaan pujotettava SM-mitali tulee olemaan KalPalle seurahistorian 15.


B2-JUNIORIEN LOPPUOTTELU:
 - Su 3.4. klo 15.00 Blues EKS - KalPa, Espoo Metro Areena

B2-JUNIORIEN VÄLIERÄ:
 - La 2.4. Tappara - KalPa 4-5 JE

B2-JUNIORIEN PUOLIVÄLIERÄT:
 - Pe 25.3. HPK - KalPa 2-1
 - La 26.3. KalPa - HPK 1-0
 - Ti 28.3. HPK - KalPa 1-2 JE