KalPan voittoputken pituudeksi kahdeksan ottelua, Blues parempi Kuopiossa

KalPa - Blues 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Kaikki putket katkeavat joskus, sanotaan. Samaa sanontaa kuulee myös runollisempana versiona muodossa mikään puu ei kasva taivaaseen asti. Perjantaina Lahdessa uuteen seuraennätykseen, kahdeksaan peräkkäiseen voittoon venynyt KalPa vältti tuon sanonnan monta kertaa, mutta yhdeksäs kerta sanoi toden ja upea voittoputki tuli päätökseen.

Pitkien voittoputkien katkettua kuulee välillä käytettävän sanaa tilastotappio. Tässä tapauksessa sitä ei tarvitse käyttää, sillä Blues oli ottelussa parempi joukkue ja ansaitsi kolme pistettä 1-3 voitolla. Bluesin joukkue ansaitsee hatunnoston organisaation kaukalon ulkopuolisten vaikeuksien keskellä kaivetusta taistelutahdosta, kuten myös Kuopioon saapuneet espoolaiskannattajat upeasta kannustuksesta.

Isäntien 1-3 kavennuksesta vastasi noin viisi minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä läpiajoon karannut Mikael Ruohomaa. Eero Kilpeläiselle kertyi 16 torjuntaa, Blues-vahti Christian Engstandille 21 torjuntaa. Laukaukset KalPa vei 36-32, joten niiden saralla oli tasaista ja kumpikaan ei laukonut lauantaina hurjan paljoa.

Yleisö ansaitsee kiitoksen hyvästä tunnelmasta ja erityismaininnan siitä, että vaikka lukemat olivat kahden erän jälkeen karut 0-3, tunnelma oli oikein hyvä myös koko kolmannen erän. Joukkue tarvitsee tukea ja kannustusta eniten silloin kun on vaikeaa, ja siinä sekä savolaisyleisö että espoolaiskannattajat näyttivät nyt hienoa esimerkkiä.

Kyseessä oli KalPan 86-vuotisottelu, ja otteluun kunniavieraaksi saapunut kauden 2004-2005 nousijajoukkue katsoi ensimmäisellä erätauolla jäältä käsin mediakuutiolta yhdessä yleisön kanssa nousun ratkaisseen ottelun kohokohdat. Yleisön suosionosoitukset sen kertoivat, tämän joukkueen jäsenet ovat KalPa-perheelle aina mestareita. Lisäksi KalPa Wall of Fameen aateloitiin kaksi uutta henkilöä, Toivo Yläjärvi ja Jari Pulliainen.

- To 19.11. klo 18.30 KalPa - HPK  <- Opiskelijapeli. Lue lisää täältä.