KalPan pelaajien kesän aloituksen kuulumiset; Ruohomaa, Halonen ja Nikko

Alias Studiot Oy:n tiloissa vallitsi letkeä meininki viime perjantaina ja studiolla kävikin kova kuhina, kun KalPan edustusjoukkueen pelaajat että valmennusryhmä kävi kuvauttamassa itsensä ensi kauden pelaajakorttikuviin. Kuvauksien yhteydessä KalPan kokeneet pelaajat Mikael Ruohomaa ja Antti Halonen kertoivat alkavan kesän kuulumisiaan sekä uusi pelaaja Joni Nikko pääsi kertomaan ensimmäisiä ajatuksiaan kuopiolaisena olostaan.

 
Ruohomaa poseeraa Aliaksen kuvauksissa.

Antti Haloselle ja Mikael Ruohomaalle kuului hyvää ja treenit ovat menneet hyvin ja kovasti töitä tehden ensi kauden aloituksen eteen. Antti on joutunut harjoittelemaan nyt pääosin yksin, koska operoitu selkä on vielä kuntoutusvaiheessa.

- Aikataulussa mennään kuntoutuksen suhteen, joten ensi kaudella ollaan taas täydessä kunnossa, Antti täsmentää vammansa tilaa.
 
Antti kuten muutkin pelaajat osallistuivat KalPan Kumppanit Kilpisydämellä -tapahtumaan viime lauantaina. Jo perinteeksi muodostunut verkostotapahtuma oli vapaamuotoinen ja sisälsi mukavaa yhteiseloa eri aktiviteettien muodossa Tahkon kauniissa maisemissa. Antti oli iloisin mielin lähdössä perjantaina kyseiseen tapahtumaan ja hän odotti mukavaa verkostoitumista yhteistyökumppaneiden ja KalPan oman porukan kanssa.

Ruohomaan kesään kuuluu kovaa treeniä ja kesän vietto sujuu pääosin hänen kotipaikkakunnallaan Huittisissa, kun taas Antin kesä menee lasten harrastuksien ehdoilla. Antti toivoo erityisesti lämpimiä kelejä, jottei tarvitsisi lähteä ulkomaille lomailemaan. Tällöin kesän vietto menee Suomessa lomaillen ja erityisesti Halosen kotikaupungissa Kajaanissa käyden.

- Minulla on petrattavaa kaikissa osa-alueissa, niin nopeudessa kuin kestävyydessäkin, mutta erityisesti laukausta täytyy harjoitella, Mikael kertoo. Hän tykkää pelata jääkiekon lisäksi sulkapalloa etenkin kesällä. Hän on pelannut myös golfia, mutta nykyään se on jäänyt vähän vähemmälle.

- Ennen kauden aloitusta kiekon kanssa työskentelyä on harjoiteltava lisää, sillä KalPan kiekollinen peli vaatii lisää oppia harjoitteluun tätä kautta, täsmentää Antti. Minun sydäntä lähellä on jääkiekon lisäksi jalkapallo ja nykyään tulee pyöräiltyä enemmän, sillä loukkaantumisen vuoksi olen joutunut etsimään uusia lajeja urheilun harrastamiseen.

 
Antti Halonen ja Mikael Ruohomaa

Mikael tunnustaa olevansa tekijätyyppiä kun taas Antti kuvailee itseään värikkäänä persoonana

Kun kysytään Mikaelin roolia joukkueessa vastaa pelaaja:

- Olen varmaan oma-aloitteinen, eli tekijätyyppiä, eli en ole niinkään perässähiihtäjä. Ensi kaudella on myös varmasti tiedossa isompaa roolia ja vastuuta tullaan antamaan enemmän minulle.

Halonen taas sanoo heti kolme adjektiivia; iloinen, värikäs ja äänekäs persoona. Kokenut pelaaja ylläpitää joukkueessa erityisesti positiivista ilmapiiriä ja hän edustaa vanhempaa kaartia joukkueessa.

Kun pelaajilta pyydetään kertomaan, mikä on parhainta Kuopiossa ja KalPan joukkueessa, vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä, Suomen kesä ja kauniit Kallaveden maisemat sekä joukkueen yhteishenki.  – Parasta on tietenkin myös KalPa ja KuPS, Antti täsmentää.

Savolaisuus näkyy Ruohomaan mielestä ympäri Kuopiota positiivisina ihmisinä, joiden kanssa on helppo kommunikoida. Halosen mielestä savolaisuus näkyy tapana puhua leveästi sekä luonnostaan lupsakkana ominaisuutena. Halonen ei kuitenkaan itseään vielä täysin luokittele savolaiseksi, vaan sanoo mielellään itseään lupsakaksi kainuulaiseksi.

Halosen terveiset KalPan kannattajille on, että jatketaan siitä mihin keväällä Playoffeissa jäätiin.
- Yleisöä oli kiitettävästi paikalla. Niiralan Monttu on haasteellinen muille joukkueille ja paras KalPalaisille, joten ääntä halliin syksyllä!

Mikael Ruohomaan kesäterveiset kannattajille:
-    Ladatkaa akkuja ja grillatkaa kesällä ja tulkaa täydellä energialla kannustamaan otteluita syksyllä!

KalPan uuden vahvistuksen kotiutuminen Kuopioon on onnistunut mainiosti

Joni Nikko saapui Kuopioon kolme viikkoa sitten, kun joukkue aloitti yhteisen treenikauden. Nikko on löytänyt jo asunnon Kuopion ydinkeskustasta ja keskustan ja jäähallin ympäristö alkaa tulla tutuksi. Nikko odotti hyvillä mielin lauantaista verkostotapahtumaa Tahkolla, sillä hän on käynyt vain kerran aiemmin Tahkolla ja siitäkin oli aikaa vierähtänyt kuusi vuotta. Jonilla kuluikin Tahkolla päivä tutustuen golfin saloihin, sillä aktiviteetiksi hän oli valinnut golfkurssin monen muun pelaajan tavoin.

Jonille tuttuja pelaajia entuudestaan KalPasta ovat Janne Keränen, Saku Kinnunen sekä KalPan entinen pelaaja Miika Koivisto. Myös Joni odottaa jo ensi kautta innolla ja hän kertoi, että leikattu polvi ehditään kuntouttaa täydelliseen kuntoon ennen kauden aloitusta.

- Polvi on nyt ihan hyvässä kunnossa, mutta esimerkiksi hyppiminen ei tällä hetkellä sovellu vielä treeniohjelmaan. Nikolla ei ole jääkiekon ja jalkapallon lisäksi mitään erikoista urheilulajia, jota hän tykkäisi harrastaa, vaan hänen vapaa-aikansa kuluu lähinnä kavereiden kanssa.
- Parasta tähän mennessä KalPassa on ollut se, miten helppoa on ollut tulla uuteen joukkueeseen ja miten hyvin minut on otettu vastaan, Joni jatkaa.


#10 Joni Nikko

Suurin ero Savon ja Jonin entisen kotipaikkakunnan Vaasan välillä on Jonin mielestä erilaiset murteet, mikä on näkynyt hänelle arjessa eniten jäähallilla uusiin ihmisiin tutustuessa. Onneksi Nikko ehtii tutustua kahden seuraavan jääkiekkokauden aikana savolaisiin jääkiekkopiirehin syvemminkin ja hän pääsee varmasti sisälle Savon sydämeen.

Joni Nikon kesäterveiset KalPan kannattajille:
- Nautitaan kesästä ja nähdään syksyllä hallilla!