KalPan koulukiertue starttasi tänään Kehvon koululla

KalPan koulukiertue starttasi tänään ti 6.10. Kehvon koululla Siilinjärvellä. Tunnelmaa voisi kuvailla jännittäväksi ja innostuneeksi, niin järjestäjien kuin myös koulun puolelta. Oman jännityksensä toi sähköjen mahdollinen toimimattomuus, sillä viikonlopun Valio-myrsky oli saanut sotkettua sähköverkkoa. Suunnitelma B muodostui äkkiä, jota ei loppupeleissä onneksi tarvittu. Sähköt toimivat moitteettomasti ja tapahtuma saatiin hoidettua kunnialla läpi.

Oppilaat olivat järjestäneet pienen yllätyksen, he olivat askarrelleet hienoja KalPan logoja ja upean "Tervetuloa"-toivotuksen. Tämä yllätys piristi aikaisin paikalle saapuneita ja hyvä tunnelma jatkui koko tapahtuman ajan.
 

 

 
Tapahtuma oli kokonaisuudessaan rento ja hauska, vaikka puheenaihe ei sitä ollutkaan. Kiusaamista ei hyväksytä ja siihen tulisi kaikkien puuttua. Koulun oppilaat ja opettajat tekivät yhdessä sopimuksen, ettei ketään kiusata ja kiusaamisen puututaan, jos sitä havaitaan.

 

Päivän hauskaan ja rentoon osioon kuului pelaajien haastattelu. Koulun oppilaista oli tehty neljä kahden hengen porukkaa, jotka sitten kysyivät tiukkoja kysymyksiä kiertueella mukana olleilta pelaajilta. Kehvon koululla olivat mukana pelaajat Antti Halonen ja Joonas Lyytinen. Pelaajat vastailivat jokaiseen kysymykseen ja osa vastauksista sai hyväntuulista naurua aikaiseksi.

 

Varusteiden pukemiskilpailu oli kiinnostava, monta vapaaehtoista olisi löytynyt kisailemaan. Tällä koululla oppilas vei voiton, rehtori ei saanut varusteita asianmukaisella tavalla päälle, vaikka pelaajat olivat auttamassa. Kisailu ei kuitenkaan tähän loppunut. Viimeisenä ohjelmanumerona oli luvassa sählyottelu, oppilaat vastaan Ruusteri ja KalPan pelaajat. Tuomariksi pääsi poliisi, hänellä oli päällään erotuomaripaita. Oppilaat olivat hieman parempia ja tällä kertaa voittajat löytyivät Kehvon koulusta. Täytyy kyllä myöntää, että oppilaiden kannustaminen omiaan kohtaan oli niin hienoa, että jo ihan siitä syystä voitto meni ihan oikeaan osoitteeseen.
 

 

Tämän vuoden koulukiertue on nyt virallisesti alkanut ja KalPa jatkaa kiusaamisen vastaista työtään tulevissa kouluissa. Tulevilla kouluilla pyrimme samaan, mitä tänään saavutimme. Rento, mieleenpainuva ja ajatuksia herättävä päivä on se, josta on eniten iloa molemmille osapuolille.

Kiitos Kehvon koululle, joka osallistui ensimmäistä kertaa koulukiertueeseen!

Lisää kuvia tapahtumasta löydät galleriasta.
Tapahtumaan liittyvän lehdistötiedotteen voit lukea tästä.

Kaikista vierailuista julkaistaan kuvat kiertuepäivän jälkeen galleriassa. Lista päivittyy aina, kun uuden koulun kuvat saadaan tuotua galleriaan.
Ke 7.10.2015 Särkiniemen koulu
Ti 20.10.2015 Pyörön alakoulu
To 5.11.2015 Martti Ahtisaaren koulu
Pe 6.11.2015 Länsi-Puijon koulu
Ti 1.12.2015 Jynkän koulu
Ke 9.12.2015 Snellmanin koulu
Ti 19.1.2016 Pohjantien koulu
Ke 20.1.2016 Neulamäen koulu