KalPan komea kiri jäi pari senttiä vajaaksi, HIFK voittoon Savossa

KalPa - HIFK 2-3 (0-1, 0-2, 2-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

KalPa tuli otteluun Helsingin IFK:ta vastaan hyvin, mutta alun jälkeen ei nähty parasta kotijoukkuetta vaan vieraat saivat otteen pelistä. Erän loppupuolella Corey Elkins maalasi 0-1:een ja kun toisen erän alussa Mika Partanen sivalsi lukemat 0-2:een, KalPan pelaamiseen tuli tuskaa ja HIFKin otteiseen puolestaan lennokkuutta. Kurjuuden kruunasi toisen erän lopun Robert Leinon 0-3 maali, jonka vieraat iskivät ylivoimalla, ja jota edelsi varman purkukiekon sijaan turha syöttö vaikeaan paikkaan.

KalPan valmennus teki hartiavoimin töitä saadakseen joukkueen pelaamaan omalla tasollaan, ja isoja kirjaimia kuultiin vaihtoaitiossa  jo kahden ensimmäisen erän aikana. Kolmanteen erään valmennus teki perinteiset joukkueen herätykset uusimalla kentälliset ja vaihtamalla maalivahtia sekä toisella erätauolla sanojen kirjainkokoa suurella todennäköisyydellä kasvatettiin vielä ennestään. Nämä hihasta vedetyt ässät toimivat, kolmannessa erässä kaukalossa nähtiin uudesti syntynyt kotijoukkue, sulka valmennuksen hattuun.

48:nnella minuutilla kultakypärä Janne Keränen kavensi komeasti 1-3:een ja nosti maalimääränsä tällä kaudella jo 10:een. Tahti on kova, sillä viime kaudella syntynyt oma ennätys on 18 maalia 57 otteluun ja tämä ottelu oli Keräselle vasta kauden 20. Kavennuksesta isännät saivat silminnähden lisää virtaa ja loput erästä pelattiin suureksi osaksi helsinkiläisten kenttäpäädyssä.

53:nnella minuutilla oli Keräsen maalista jo syöttöpisteen saaneen Mikko Nuutisen vuoro huudattaa kotiyleisöä, tarkka laukaus takatolpan viereen ja ottelu oli yhtäkkiä 2-3. KalPan vyörytys ja kotiyleisön mukana eläminen kiihtyivät entisestään. Kolmannen erän viimeisillä hetkillä kiekko kävi jonkun mielestä tolpassa kahdestikin, jonkun mielestä kertaalleen. Komea ryhtiliike tuotti hienon kirin, joka jäi kuitenkin tolppalaukauksen eli parin sentin päähän onnistumisesta ja ottelun venymisestä jatkoajalle.

Nuori kotijoukkue sai arvokasta oppia sekä siitä kuinka vaikeaa voi olla mikäli ei pysty pelaamaan omalla tasollaan sekä siitä, mitä omalla tasolla pelaaminen mahdollistaa. Samaa asiaa joutuvat opettelemaan kausittain kokeneetkin joukkueet, joten olisi suoranainen ihme mikäli nuori joukkue ei sitä joutuisi tekemään. Kokeneempana ja viisaampana eteenpäin kohti seuraavaa ottelua, joka on tiistaina ensimmäinen KalPan pääsarjaottelu Kouvolassa yli neljännesvuosisataan.

Tunnelma Data Group Areenalla oli lauantai-illan arvoinen myös kahdessa ensimmäisessä erässä ja kolmannessa erässä yleisö laittoi Niiralan tanssimaan ja soimaan. Yleisömäärä oli 3480. Kiitos teille!