KalPalta huima nousu, JYP parempi voittomaalikilpailussa

KalPa - JYP 2-3 VL (0-1, 0-1, 2-0, 0-0, 0-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

KalPan pelitapaa on kehuttu jo pitkään monesta eri suunnasta Liigan viihdyttävimmäksi. Juuri nyt KalPa on erittäin viihdyttävä joukkue myös sen osalta, milloin joukkue avaa maalihanat.

Lauantaina HPK:ta vastaan KalPa räväytti ottelun ensimmäisen 59 sekunnin aikana kaksi maalia, ja Data Group Areenalla oli tunnelma korkealla. Tiistaina JYPiä vastaan Niiralan isännät tulittivat aivan kolmannen erän lopulla kaksi maalia 107 sekuntiin, veivät ottelun jatkoajalle ja tunnelmaa oli jälleen ilma tiheänä.

JYP siirtyi ottelun alussa 0-1 johtoon Mikko Salmion maalilla ja kasvatti johtoaan toisen erän puolivälissä jo 0-2:een, onnistujana nyt Valtteri Hotakainen. KalPa palkitsi kotiyleisön odotukset kolmannessa erässä, vaikka maalit jäivätkin viime tinkaan. Ajassa 57.21 Sebastian Lauritzen laukoi lukemat 1-2:een - ilman maalivahtia. Ja kun pelikello pysähtyi aikaan 59.08, oli KalPa tullut Joni Nikon toimesta jo 2-2:een - jälleen ilman maalivahtia. Vain hetkeä myöhemmin kiekko pyöri vielä JYP-maalin tolpan juurella, mutta maaliin asti se ei tietään löytänyt.

Jatkoaika kolmella kenttäpelaajalla kolmea vastaan oli totutun vauhdikasta ja viihdyttävää ja vaikka kummallakin joukkueella oli maalipaikkoja, oli edessä vielä voittomaalikilpailu. Siinä viimeisenä ensimmäisestä kuudesta laukojasta vuoroon tullut JYPin Janne Tavi taiteili näyttävästi kiekon aivan ylänurkkaan ja lisäpiste jyväskyläläisille.

Ottelun yleisömäärä oli 3610 katsojaa, mikä on tiistaille hyvä yleisömäärä. Kiitos kaikille paikalle saapuneille katsojille. Samalla yleisömäärä antaa viitteitä vuosi sitten nähdystä trendistä, jolloin kevään yleisökeskiarvo nousi selkeästi korkeammaksi kuin syksyn yleisökeskiarvo. Tästä on hyvä jatkaa!

Ottelu päättyi vieraiden niukkaan voittoon 2-3, mutta kauden keskinäisten otteluiden voitot ovat KalPalle pykälän verran selvemmin, 3-1. Joukkueet kohtaavat runkosarjassa vielä kahdesti, ja tammikuun lopussa vieläpä peräkkäisinä päivinä. Ottelut kannattaa merkitä kalenteriin jo nyt! Kuopiossa pelataan perjantaina 29.1. ja Jyväskylässä lauantaina 30.1.