KalPalle jo kauden neljäs voitto JYPistä ja jälleen Järvi-Suomen herruus

KalPa - JYP 3-2 VL (1-0, 0-2, 1-0, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

KalPan ja JYPin kohtaaminen, Järvi-Suomen derby oli maineensa veroinen eli vauhdikas, tasainen ja jännittävä.

Avauserä oli JYPin hallintaa, mutta erätauolle poistuikin johdossa KalPa. Toisessa erässä JYP käänsi maalin tappion maalin johdoksi ja vieraat olivat parhaimmillaan todella vahvoja. Sitten kolmannessa erässä KalPa järjesti hurjan pyörityksen, tasoitti väkisin numerot ja siitä lähtien tanssittiin Niiralan isäntien tahtiin. JYP sai tehdä kaikkensa, että pystyi vääntäytymään ensin jatkoajalle ja sitten vielä voittolaukauskilpailuun. Näissä vieraat onnistuivat, mutta voittolaukauskilpailun vei KalPa ja samalla koko ottelun.

Ottelun maaleista vastasivat Juuso Riikola, Sami Niku, Joonas Nättinen, Mikko Jokela ja voittomaalista Janne Keränen. Avausmaalissa Riikola laukoi kaksi kertaa lämärillä päin vastustajaa, kunnes kolmannella kerralla vaihtoi rannelaukaukseen ja maaliverkko heilahti. Tasoitusmaalissa kiekko puolestaan suuntautui Jokelan syötöstä JYP-pelaajan mailasta JYPin omaan maaliin, osumaa edelsi peräti noin puolentoista minuutin pyöritys JYPin päässä. Voittomaali oli illan näyttävin, Keräsen nostaessa kiekon rystyltä aivan maalin kattoon.

Eero Kilpeläinen KalPa-maalilla ansaitsee jälleen kiitokset ja kehut. 65 minuutin aikana 35 torjuntaa ja voittolaukauskilpailussa kolme torjuntaa kolmesta yrityksestä antoivat KalPalle jälleen mahdollisuuden voittaa. Paras kiitos Kilpeläiselle oli jälleen se, että joukkue pystyi maalivahtinsa antaman mahdollisuuden käyttämään.

Kehut ansaitsee myös Musta Verkosto kannustuksesta, johon kotiyleisö yhtyi parhaimmillaan oikein hyvin. Niin ikään kehut ansaitsee hienon runsaslukuinen JYP-kannattajien joukko. Heti lauantaina joukkueet kohtaavaat uudestaan, nyt Jyväskylässä, jolloin on KalPa-kannattajien vuoro matkustaa oman joukkueensa perässä vierasotteluun.

Perjantai-illan ottelun jälkeen kauden 2015-2016 Järvi-Suomen derbyjen voitot ovat KalPalle 4-1. Kun kuudes ja viimeinen ottelu nähdään Jyväskylässä lauantaina, on jo sitä ennen selvää että Järvi-Suomen herruus tuli jälleen Kuopioon. Jälleen on oikea sanavalinta, sillä KalPa oli JYPiä parempi keskinäisissä otteluissa nyt viimeiseen viiteen kauteen jo neljännen kerran.