KalPalainen ei kiusaa – koulukiertue vierailee yhdeksällä koululla ja tavoittaa noin 4000 oppilasta

KalPa Hockey Oy ja Juniori-KalPa järjestävät jälleen laajan koulukiertueen Kuopion seudun alakouluissa syksyllä 2015. Tänä vuonna koulukiertueen teemoina ovat monipuolinen liikunta sekä kiusaamisen ja syrjäytymisen ehkäisy. Kuopion kaupunki ja KalPa tekevät koulukiertueella yhteistyötä tärkeän viestin välittämiseksi. Yhteistyö näkyy myös Kiitos Kaveruudelle -toimintamallissa, jota tuodaan koulukiertueen aikana esille. Tässä toimintamallissa halutaan korostaa kaveruuden merkitystä, se on tärkeää myös meille aikuisille. Tänä vuonna koulukiertue koostuu yhteensä yhdeksästä koulusta, joista kahdeksan sijaitsee Kuopiossa ja yksi Siilinjärvellä.

KalPa on sitoutunut terveisiin elämäntapoihin ja puhtaaseen urheiluun. KalPalla ja Juniori-KalPalla on yhteiset arvot: sitoutuminen, luottamus, yhteistyö, intohimo, maltti ja suvaitsevaisuus. Lasten ja nuorten aktivointi liikunnan pariin on tärkeä asia, minkä lisäksi KalPa on mukana monessa erilaisessa yhteiskunnallisessa toiminnassa. Merkittävänä junioreiden kasvattajana ja monelle nuorelle vahvana idolina toimivan edustusjoukkueen myötä KalPa pyrkii vaikuttamaan positiivisesti nuoriin koulukiertueen avulla.
 

Idolien jalanjäljissä

Koulukiertueella KalPan edustusjoukkueen pelaajista ja taustaorganisaatiosta koottu ryhmä kiertää kouluilla järjestämässä tunnin mittaisia tapahtumia koko koulun väelle. Kouluilla näytetään monipuoliseen liikkumiseen kannustava ja koulukiusaamista ehkäisevä video, ja myös paikalla olevat KalPa-pelaajat välittävät kiusaamista ehkäisevää viestiä koululaisille. Koulun 4. luokan oppilaat saavat tehdä haastattelukysymyksiä pelaajille.
 
- KalPalainen ei kiusaa koulussa, vapaa-aikana eikä netissä – tämä on kuluvan kauden teema ja kuuluu myös KalPan arvoihin. ”KalPalainen ei kiusaa” -kampanjaa viedään eteenpäin koulukiertueella nähtävällä videolla ja pelaajien puheissa. KalPan junioritoiminnassa kiusaamista ehkäistään aikuisten antamalla esimerkillä, varhaisella puuttumisella sekä kaikkia tasapuolisesti kannustamalla, kertoo KalPan myynti- ja asiakkuusjohtaja Pasi Kuivalainen.
 

Keltamustalla voittoon

Koululaisia ja opettajia ohjeistetaan pukeutumaan koulukiertuepäivänä keltamustiin vaatteisiin ja KalPan pelipaitoihin, huiveihin ja huppareihin. Kiertueen keltamustin koulu palkitaan kutsumalla koko voittajakoulu helmikuussa KalPan otteluun.

Jokaisen mukana olevan koulun 1-6-luokan oppilaat kokoontuvat kiertuepäivänä koulun liikuntasaliin, jossa yhteinen tilaisuus järjestetään
klo 8.00-9.00. Tilaisuus aloitetaan juontajan puheenvuorolla ja ”KalPalainen ei kiusaa” - videolla sekä mukana olevien KalPa-pelaajien esittelyllä. Vakava-aiheisen alun jälkeen siirrytään hieman keveämpiin tunnelmiin jääkiekkovarusteiden pukemiskilpailun merkeissä. Sen jälkeen koulun oppilaat pääsevät pelaamaan KalPan pelaajia vastaan sählypelin ja lopuksi pelaajat jakavat kaikille nimmarikortit muistoksi tapahtumasta.
 
KalPa tekee raportin kauden loppuessa koulukiertueen toimenpiteiden onnistumisesta ja vaikutuksista. ”KalPalainen ei kiusaa” -kampanjan viestiä viedään eteenpäin myös muissa tilaisuuksissa kauden mittaan.

Koulukiertueaikataulu:
6.10. Kehvon koulu
7.10. Särkiniemen koulu
20.10. Pyörön alakoulu
5.11. Martti Ahtisaaren koulu
6.11. Länsi-Puijon koulu
1.12. Jynkän koulu
9.12. Snellmanin koulu
19.1. Pohjantien koulu
20.1. Neulamäen koulu

Koulukiertueessa ovat mukana myös Autotalo Laakkonen, Lemonsoft, PeeÄssä, Savon Sanomat, Viiking Musiikki ja Who Cares.