KalPa voitti jälleen ja siirtyi jo CHL:n alkulohko L:n kärkeen!

KalPa - Stavanger Oilers 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Tilastot
täällä

KalPa on aloittanut Champions Hockey League -kauden vahvasti! Avausottelussa Savon ylpeys kaatoi Data Group Areenalla Tshekin viime kauden runkosarjavoittajan ja finalistin Ocelari Trinecin kahden pisteen arvoisesti. Toiseen otteluun Savon sydämeen saapui neljä peräkkäistä Norjan mestaruutta voittanut Stavanger Oilers ja KalPa lähetti vieraansa pitkälle kotimatkalle nyt ilman yhtäkään pistettä.

KalPa osoitti ottelussa vahvuuttaan, mutta kuten elokuussa yleensä, peli ailahtelee vielä ottelun sisällä. Kokonaisuutena KalPa oli joukkueista parempi ja ansaitsi voittonsa. Stavanger Oilers osoitti olevansa hyvä joukkue ja Stavangerin ottelusta tulee varmuudella todella kova koitos.

Avauserässä KalPa siirtyi 1-0 johtoon komealla ylivoimaosumalla. Santeri Lukalla on eväät kasvaa KalPalle uudeksi superpuolustajaksi ja nyt mies täräytti suoraan syötöstä kovan laukauksen maaliin niin että pyyhe Oilersin maalin katolla lensi ilmaan. Toisessa erässä KalPa kasvatti johtoaan, jälleen ylivoimalla ja tyylillä. Nyt Janne Keränen tarjosi syötön maalin kulmalle, mistä Patrick Davis avasi kauden maalitilinsä. Davisin ennätys Liigasta on toissakaudelta todella kova, 22 maalia, joten jenkin kauden avausmaali saattoi olla joukkueen alkukauden menestykselle iso maali.

Kolmas erä oli norjalaisilta paras ja he tulivatkin maalin päähän Tommy Kristiansenin toimesta erän alussa. Tämän jälkeen Eero Kilpeläinen KalPa-maalilla osoitti lopun erän ajan että hän on jo heti elokuussa valmis voittamaan otteluita joukkueelleen illasta toiseen. Näin ollen KalPa otti 2-1 voitolla täydet kolme pistettä.

Kun KalPa on pelannut Champions Hockey Leaguen alkulohko L:ssä kaksi ottelua sekä Stavanger Oilers ja Ocelari Trinec kolme ottelua, Savon ylpeys nousi lohkon kärkipaikalle. Kun jäljellä ovat vielä vierasottelut ensi viikolla Stavangerissa ja Trinecissä, asetelmat ovat mainiot ja lohkovoitto on omissa käsissä.