KalPa vakuuttavaan voittoon Kouvolassa, Samu Perhosen vuoro torjua nollapeli

KooKoo - KalPa 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)

Tilastot täällä.

Lokakuun puolivälissä KalPa kärsi kauden tähän asti kenties sen kirvelevimmän tappionsa. Ottelu KooKoota vastaan Kuopiossa oli täydellisesti KalPan hallintaa, Niiralan isännät olivat suorastaan ylivoimaisia. Paitsi että kuin ihmeen kaupalla KooKoo rimpuili 1-2 vierasvoiton ja otti kolme pistettä.

Tiistaina Kouvolan maaperällä savolaiset kuittasivat kauden ensimmäisen kohtaamisen tappion vakuuttavalla voitolla. Keltaiset eivät olleet nyt yhtä ylivoimaisia kuin viimeksi, mutta esitys oli kaikin puolin vakuuttava ja isäntien kannalta tyly. Kertovimmat mittarit ottelusta olivat kotijoukkueen jättäminen ilman maaleja sekä se, että KalPa-vahti Samu Perhoselle kertyi torjuntoja niinkin vähän kuin 15.

Maalittoman avauserän jälkeen vieraat iskivät toisen erän ensimmäisen viiden minuutin aikana kahdesti. Ensin Mikael Ruohomaa sai syöttöpisteen kun Jesse Mankinen maalasi, kolme minuuttia myöhemmin Mankinen tarjoili upean syötön ja Ruohomaan tarkka laukaus muutti numeroita toistamiseen. Erän loppuun KalPa otti kaksi jäähyä ja tarjosi KooKoolle mahdollisuutta päästä otteluun mukaan.

Kolmannen erän alussa kävi kuitenkin juuri päinvastoin, sillä erää oli pelattu puolitoista minuuttia kun Mankisen lyöntilaukaus viuhui KooKoo-maalin takaylänurkkaan. Osuma oli KalPalle jo kauden viides alivoimalla tehty maali. Kun samaan aikaan savolaisille on tehty 25 ottelussa vain 10 maalia vastustajan ylivoiman aikana, on KalPa ollut alivoimalla erinomainen, kaukalon molemmissa päädyissä.

Liigan viime aikojen tulikuumin pelaaja, Eero Kilpeläinen sai tällä kertaa huilata. Maalilla Perhonen hoiti vähät maalia kohti tulleet kiekot hyvin ja pokkasi palkinnoksi siitä kauden ensimmäisen nollapelinsä. Kaikkiaan vastustajan nollaus oli joukkueelle jo kauden kuudes, sillä Kilpeläisellä nollapelejä on viisi.

Ottelu oli KalPalle ensimmäinen Kouvolassa Liiga-tasolla sitten kauden 1989-1990. Ottelusta irtosi savolaisille jo kahdeksas peräkkäinen vierasvoitto. Kiitos Kouvolaan saapuneille KalPa-kannattajille kannustuksesta, ja tervetuloa seuraamaan omaa joukkuetta myös keskiviikkona Lappeenrantaan kun KalPan Kaakkois-Suomen kiertue jatkuu!