KalPa tyrmäsi Kärpät Oulussa ja eteni Nuorten SM-liigan mitalipeleihin

Kärpät A - KalPa A 2-6 (0-1, 1-1, 1-4)

Tilastot täällä.

Nuorten SM-liigan runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut KalPa passitti runkosarjan kakkosen Kärpät tylysti kesälomalle ja eteni itse välieriin. Lauantaina Oulussa KalPa voitti 2-4, sunnuntaina Kuopiossa Kärpät voitti jatkoerän jälkeen 2-3 ja tiistaina Oulussa KalPa latoi taululle lukemat 2-6. 

Lähtökohdat kolmanteen ja ratkaisevaan puolivälierään saivat savolaisittain lisää dramatiikkaa kun kaikissa viidessä aiemmassa pudotuspelien ottelussa torjunut Samu Lonkila sairastui ja joutui jäämään Kuopioon. Severi Kinnunen joutui kovaan paikkaan, mutta oli vielä kovempi ja torjui 32 laukausta upealla prosentilla 94,12.

Kuudesta keltaisten maalista vastasi viisi eri pelaajaa. Maalit jakautuivat seuraavasti; Topi Piipponen 2+1, Jonne Tammela 1+2, Aleksi Hämäläinen 1+1, Joonas Lyytinen 1+0 ja Mikko Komulainen 1+0.

Kahdella viime kaudella ulos pudotuspeleistä jäänyt nuorten joukkue on rakentamassa tuhkimotarinaa. Ensin viime kauden 13. sija koheni runkosarjassa seitsemänneksi ja nyt joukkue on edennyt jo neljän parhaan joukkoon eli mitalipeleihin. Välierien vastustaja ratkeaa myöhemmin tiistai-iltana ja se tulee olemaan joko Ilves tai Blues.

Villi kortti -kierroksen kotiottelussa yleisömäärä oli heti 1026 ja puolivälierässä se parani lukemaan 1310. Kuinka suureksi kauden yleisöennätys nousee lauantain välierässä? Tervetuloa nauttimaan KalPan nuorten menestyksestä lauantaina paikanpäälle Data Group Areenalle!


NUORTEN VÄLIERÄT: 
- Perjantai 25.3. klo 14.00 Blues - KalPa, Tapiola
- Lauantai 26.3. klo 16.00 KalPa - Blues, Data Group Areena
- Tiistai 28.3. klo 18.30 Blues - KalPa, Tapiola (tarvittaessa)

Kahdella voitolla Nuorten SM-liigan finaaleihin.