KalPa tulitti kolme maalia jo avauserässä, kolmesta harjoitusottelusta nyt kaksi voittoa



KalPa - Sport 4-1 (3-0, 0-0, 1-1)


Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Perjantaina nähty kotiavaus oli usealle uudelle pelaajalle jännittävä paikka, ensiesiintyminen uudelle kotiyleisölle, ja samalla se oli usealle KalPan kokeneemmalle pelaajalle kauden ensimmäinen ottelu. Kun vielä SaiPa pelasi vahvasti, isänniltä ottelu jäi vaisuksi. Mutta jo heti seuraavana päivänä KalPa näytti itsestään niitä elementtejä joilla se kaatoi edellisellä viikolla Iisalmessa Kärpät. Se on hyvän joukkueen merkki kun pystyy palaamaan hyvälle tasolle, ja etenkin voittavaksi joukkueeksi, jo heti notkahduksen jälkeen. Ne merkit keltapaidat täyttivät kaataessaan nyt Sportin ja ottamalla toisen voittonsa kolmannessa kauteen valmistavassa ottelussaan.

KalPa näytti lauantaina heti avauserässä vierailleen isännän otteita latomalla kolme maalia puolustajien Santeri Lukan, Mikko Jokelan sekä ruotsalaishyökkääjä Christopher Bengtssonin johdolla. Usein väkevän avauserän jälkeen tahti taantuu jo toiseen erään, mutta KalPa vain jatkoi vyöryttämistään. Numerot säilyivät kuitenkin samoina kolmanteen erään, kiitos niin sanotusti päällään seisoneen Sport-vahti Mika Järvisen upeiden venytysten. Kolmas erä oli ottelun tasaisin ja siinä Tomi Körkkö toi vaasalaiset ensin kahden osuman päähän, kunnes Jonne Tammela palautti lopussa tyhjään Sport-maaliin osumalla eron kolmeen maaliin.

Kotivoiton myötä KalPa sijoittui Savon Sanomat -turnauksessa kolmanneksi ja Sport neljänneksi. Turnauksen voittopokaalin nosti ilmaan kapteeni Ville Koho kun SaiPa kaatoi loppuottelussa Bluesin osumin 2-0. Onnittelut turnausvoitosta Lappeenrantaan!

Viime kaudella KalPa oli runkosarjassa vähiten maaleja päästänyt joukkue. Nyt kaikki joukkueen ulkopuolellakin tietävät Eero Kilpeläisen kivikovan tason ja Samu Perhonen on vuoden takaista ison askeleen edellä. Puolustuksessa Miika Koiviston korvannut Santeri Lukka on ihastuttanut heti KalPa-kannattajat itseluottamuksellaan ja ratkaisuhalukkuudellaan. Viime kaudella yksi KalPan vahvuuksista oli liike ja nyt luisteluvoimaa hyökkäyksessä on vieläkin enemmän. Keskushyökkääjistössä tuli muutosta vain Arttu Ilomäen vaihtumisella Balazs Sebokin. Samalla Patrick Davis, Christopher Bengtsson ja Joona Harjama pystyvät pelaamaan myös keskellä ja sentterinä viihtyvä Miikka Pitkänen on jälleen vuoden valmiimpi, joten keskikaistalla on aiempaa enemmän syvyyttä.

Mielenkiintoisimman osa-alueen seurattavaksi kannattajille voikin sanoa olevan tällä hetkellä kärkikenttien laitahyökkääjät. Etunenässä Michal Birnerin, Jukka Voutilaisen ja Kasperi Kapasen lähdön myötä uusia ruutuja on täytettävänä, mutta niihin tarjolla on myös erittäin päteviä vaihtoehtoja Jesse Mankisen ja Patrick Davisin johdolla. Lisäksi maalintekijätyyppi Joni Nikko, Mestiksen maalitykit Mikko Nuutinen ja Sami Blomqvist, ruotsalainen herhiläinen Bengtsson ja viime kevään sensaatio Jonne Tammela muodostavat joukon joista ainakin osa tulee yllättämään lyömällä läpi isommin. Jos/kun uudet hyökkääjät pystyvät vastaamaan viime kauden parhaiden maalintekijöiden jättämään haasteeseen, voi todeta tulevan kauden joukkueella olevan mahdollisuudet nousta kauttaaltaan vielä kovemmalle tasolle kuin mille viime kauden joukkue jo hienosti kuudennella sijallaan ylsi.

Kolmesta ensimmäisestä kauteen valmistavasta ottelusta kaksi voittoa kertoo jo jostain, vaikka elokuussa tuloksia ei kannatakaan jäädä ihailemaan kuin sen suuremmin suremaankaan. Se kertoo muun muassa siitä, että jos/kun joukkueelle riittää kauden aikana terveyttä, KalPalla on koossa jälleen vahva, kilpailukykyinen joukkue. Valmiina yllättämään asiantuntijat sekä tuottamaan savolaisille pitkän kauden aikana paljon vilpittömän ylpeyden ja leveän hymyn aiheita. Juuri nyt KalPan projekti 2015-2016 etenee mainiosti aikataulussa, kun Liiga-avaukseen on vielä lähes kuukausi aikaa.

Savon Sanomat -turnausta edeltäneellä viikolla suosituin KalPan toimistolta hankittu kausikortti oli tulevan kauden uutuus, 39 € / kk -kausikortti. Joukkue on väläytellyt jo sitä mihin se pystyy - voittamaan - joten liity sinäkin tämän uutuuden hankkijoiden joukkoon! Toimisto palvelee ma-to klo 9-16 ja pe klo 9-12. Tervetuloa käymään! Lisää tietoa uutuus-kausikortista täältä!


Savon Sanomat -turnaus 2015:
- Pe 14.8. klo 16.00 Blues - Sport 4-1 (3-0, 0-1, 1-0)
- Pe 14.8. klo 19.00 KalPa - SaiPa 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

- La 15.8. klo 15.00 SaiPa - Blues 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
- La 15.8. klo 18.30 KalPa - Sport 4-1 (3-0, 0-0, 1-1)


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - La 22.8. klo 17.00 KalPa - Oceláři Třinec (CZE)  <- Champions Hockey League -kauden avausottelu

 - Su 30.8. klo 16.00 KalPa Stavanger Oilers (NOR)  <- 
Champions Hockey League -ottelu

 - Pe 11.9. klo 18.30 KalPa - Kärpät  <- Liiga-kauaden avausottelu