KalPa päätti runkosarjan kahdella voitolla ja nousi kotiedulle

KalPa - Lukko 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Lauantain tappion jälkeen kotietu villi kortti -kierrokselle näytti karkaavan ja samalla KalPan loukkaantuneiden pelaajien lista näytti lohduttoman pitkälle. Nuoren joukkueen pelaajat uskoivat itseensä, toisiinsa ja mahdollisuuksiinsa, hakivat tiistaina Tapparalta täydet pisteet ja kotietu tuli taas lähemmäksi. Torstaina KalPa viimeisteli loppukirinsä ja nousi runkosarjan sijalle kahdeksan eli kotiedulle villi kortti -kierrokselle. Tiistaille joukkue sai yhden pelaajan sairastuvalta takaisin ja torstaina toisen ja kun lauantain playoffs-avaukseen voidaan odottaa vielä lisää tuoreita miehiä kaukaloon sekä kun KalPa saa aloittaa ottelusarjan kotona, kevät näyttää savolaisille jo huomattavasti aurinkoisemmalta.

Torstain tärkein anti oli pystyä ottamaan voitto silloin kun se täytyi ottaa. Se ei ole helppoa, etenkään kun vastustaja on yksi sarjan huippujoukkueista ja ilman paineita. Lisää hyviä uutisia tuli onnistujien rintamalta. Jonne Tammela (1+1) jatkoi tiistain ottelun väkevässä vireessään, Antti Kalaputaan (1+1) maalitili KalPassa on nyt avattu ja Janne Keränen sai viimeisen minuutin voittomaalistaan niin ikään lisää itseluottamusta. Maalilla 28 torjunnan Eero Kilpeläinen oli totutun rauhallinen ja itsevarma.

60 ottelun runkosarja on nyt pelattu ja 15 joukkueesta 10 joukkueen kausi jatkuu playoffs-otteluilla. KalPa tarjoaa kannattajilleen tätä herkkua jo seitsemännen kerran kahdeksan viimeisen kauden aikana, joka on samalla seuran 86-vuotisen historian menestyksekkäin ajanjakso jääkiekossa pääsarjatasolla. 

Lauantaina Data Group Areenalla alkavalla villi kortti -kierroksella KalPa kohtaa Pelicansin. Ottelusarja on ensimmäisen kerran katkolla Lahdessa sunnuntaina ja ratkeaa viimeistään Kuopiossa tiistaina. Liput lauantain playoffs-avaukseen ovat saatavilla täältä.


PLAYOFFS-OTTELUT:
- La 12.3. klo 17.00 KalPa - Pelicans
- Su 13.3. klo 17.00 Pelicans - KalPa
- Ti 15.3. klo 18.30 KalPa - Pelicans