KalPa päätti loistavan syyskauden voittoon, Miikka Pitkänen nousi sankariksi

KalPa - Tappara 3-2 VL (2-1, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

KalPan ratkaisijaosasto koki keväällä menetyksiä, mutta nuori joukkue on pelannut erinomaisen syyskauden, vaikka muutama viimeisin ottelu on ollut vähän nihkeämpi. Tapparan syyskautta voisi kuvailla identtisillä sanoilla, tosin tamperelaisjoukkue on jo kokeneempi yhdistelmä. Nämä joukkueet kohtasivat toisensa Data Group Areenan tiistai-illassa.

Tappara siirtyi avauserän puolivälin jälkeen Jere Karjalaisen ylivoimamaalilla 0-1 johtoon. Myöhemmin erässä KalPalta kului vain 35 sekuntia nousta ensin tasoihin ja heti perään jo ohi. Ensin Mikko Jokelalle pelattiin ylivoimalla hieno paikka ja kapteeni laukoi kiekon aivan ylänurkkaan. Hetkeän myöhemmin Balazs Sebok onnistui maaliviivan takaa osumalla, jossa oli mukana myös onnea, mutta se oli oveluudessaan ehdottomasti maalintekijän maali. Toisen erän lopulla Tappara tuli tasoihin Miika Heikkilän vastaiskusta laukomalla upealla sivalluksella aivan ylänurkkaan.

Kun kolmas erä ja vielä jatkoaikakin olivat maalittomia, sai kotiyleisö naatiskella kiekkoviihteestä pitkän kaavan mukaan. Ja mikäpäs oli naatiskellessa, kun Niiralan isännät järjestivät voittomaalikilpailun päätteeksi vielä juhlimisen aihetta. Kilpailusta tuli tällä kertaa runsasmaalinen, sillä kahdeksan yritystä tuottivat yhteensä viisi maalia.

Ottelun sankariksi nousi Kuopion oma poika, viimeisten joukossa U20 MM-leiriltä karsiutunut 19-vuotias Miikka Pitkänen. Nuori mies ratkaisi joukkueelleen voittomaalikilpailun voiton jo elokuussa Champions Hockey Leaguen kotiottelussa, ja nyt "Toivalan Datsyuk" teki sen jälleen.

KalPa päätti nuorelle joukkueelle loistavan syyskauden voitolla kotiyleisön edessä kovasta Tapparasta. Ennen muiden joukkueiden viimeisiä Liiga-otteluita ennen joulua KalPa on komeasti sijalla kuusi. Kuka olisi uskonut siinä vaiheessa kun 10 ensimmäisestä ottelusta saldona oli vain kaksi voittoa? Joukkue uskoi.

Kevätkausi alkaa savolaisittain ryminällä eli kahdella kotiottelulla neljään päivään, tule mukaan! Näe 26.12. ja 29.12. ottelut vain yhden lipun hinnalla! Lippupaketit täältä.

- La 26.12. klo 18.30 KalPa - HPK  <- Liput HPK- ja JYP-otteluihin yhden lipun hinnalla täältä.