KalPa nousi Kouvolassa kahdesti takaa tasoihin, Mikael Ruohomaa johdatti joukkueen voittoon

KooKoo - KalPa 2-3 VL (0-0, 0-0, 2-2, 0-0, 0-1)

Tilastot täällä.

KalPan syyskausi oli vahva ja kun ottaa huomioon rajusti uudistuneen ratkaisijaosaston, joukkueen nuoren keski-iän ja loukkaantumisten määrän, matka sarja-avauksesta joulutaukoon oli suorastaan erinomainen. Hyvin joukkue on aloittanut myös kevätkauden, kahdeksasta ottelusta viisi voittoa ja 16 pistettä. Näin ollen sijoitus on komeasti kuudes.

Ennen keskiviikon ottelua alla oli kaksi niukkaa tappiota. Sitten joukkue kaatoi Liigan tämän hetken kuumimman joukkueen SaiPan Kuopiossa ja kaksi päivää myöhemmin oli kaakon toisen joukkueen, KooKoon vuoroa taipua savolaisille. Tammikuu on Liigassa tunnetusti pitkä ja raaka, mutta alku on ollut lupaava ja tulevaan on syytä katsoa toiveikkaana.

Perjantaina KooKoo johti ottelua kahteen otteeseen, mutta KalPa tuli yhtä monta kertaa tasoihin. Ensin Janne Keräsen kudilla ylänurkkaan, tarjoilijana komealla rystysyötöllä Christopher Bengtsson. Toistamiseen keltaiset toi tasoihin Mikael Ruohomaa terävällä laukauksella aivan tolpan juureen, nyt hyvästä syötöstä kiitoksen ansaitsee Jesse Mankinen.

Jatkoajalla kummallakin joukkueella oli paikkansa ratkaista ottelu, mutta katsojille tarjottiin nähtävää vielä lisää, voittomaalikilpailun verran. Kun Ruohomaa ja Mankinen tyylittelivät kiekon maaliin ja Eero Kilpeläinen otti molemmat kouvolalaisten yritykset kiinni, oli savolaisilla aihetta tuulettaa. Kilpeläinen otti aiemmin ottelussa kiinni myös rangaistuslaukauksen varsinaisella peliajalla, ja torjuntoja kertyi yhteensä 19.

Kun kauden raa´in kuukausi on puolivälissä ja joukkueelta on sivussa tärkeitä pelaajia kentällisen verran, on kultakypäräksi äskettäin palannut Ruohomaa nousemassa kuumaksi mainioon aikaan. Keskiviikkona saldo oli 0+2 ja joukkueen voitto, perjantaina 1+0, maali voittomaalikilpailussa ja joukkueen voitto.

Seuraava kotiottelu nähdään poikkeuksellisena pelipäivänä, sunnuntaina. Myös ottelun alkamisaika on harvinaisempi, kello 15.00. Kyseessä on Liigan Perhepäivä, Data Group Areenan ovet aukeavat jo kello 12.30 ja luvassa on paljon nähtävää ja tehtävää koko perheelle. Lue lisää täältä


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- Su 17.1. klo 15.00 KalPa - Sport  <- Liigan Perhepäivä -tapahtuma. Lue lisää täältä.
- Pe 22.1. klo 18.30 KalPa - Kärpät
- Pe 29.1. klo 18.30 KalPa - JYP