KalPa kaatoi sarjakärjen vieraissa, Kilpeläiselle jo kolmas peräkkäinen nollapeli!

Lukko - KalPa 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Savolainen viäräleuka voisi todeta jotta "Onpa laskeva trendi tuossa KalPan tuloskunnossa nyt" kun kolme edellistä ottelua ovat päättyneet 0-3, 0-2, 0-1. Koska vastuu on savolaisen puhuessa tunnetusti kuulijalla, on paikallaan sanoa sama myös suomen kielellä. 

KalPa on juuri nyt todella kovassa tuloskunnossa, sillä se on ottanut kolmesta peräkkäisestä vierasottelusta kolme voittoa, täydet yhdeksän pistettä - ja päästämättä itse yhtään maalia! Jyväskylä, Espoo, Rauma, vaikeita paikkoja hakea voitto jokainen.

KalPa ei ole maaleilla juhlinut, mutta maalinteon hyvä puoli on ollut onnistumisten jakaantuminen laajalle rintamalle. Kun joukkue on pelannut Liigaa nyt 15 kierrosta, maalitilin on tällä kaudella avannut jo yhtä moni pelaaja. Torstaina Raumalla ottelun ainoan osuman laukoi Mikael Ruohomaa, jolle maali oli kauden toinen. Kun joukkueen kaksi parasta pistemiestä Jaakko Rissanen ja Janne Keränen ovat olleet sairastuvalla, Ruohomaa on noussut hienosti samaan aikaan kantamaan suurempaa vastuuta myös tuloksellisesti.

Erinomaisesti koko alkukauden torjunut Eero Kilpeläinen on ollut viime aikoina suorastaan käsittämättömän hyvä. Viiden viimeisen ottelun saldo on kauimmaisesta ottelusta aloittaen nollapeli, kaksi päästettyä maalia, nollapeli, nollapeli, nollapeli. Nollapeliputki onkin nyt peräti 209,50 minuutin mittainen, joka on jo SM-liigahistorian kaikkien aikojen neljänneksi pisin noteeraus runkosarjassa. Raumalla nollapeli tuli 30 torjunnalla.

Kolmen peräkkäisen vieraspelin jälkeen keltapaidat palaavat kotiyleisön eteen, yli 5000-päisen kotiyleisön eteen. Seuraava kotiottelu on Savon sydämessä yleisön keskuudessa syyskauden odotetuin, kun KalPa-legenda Sami Kapasen pelinumero 24 nostetaan Data Group Areenan korkeuksiin. Ottelu on loppuunmyyty.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- La 24.10. klo 18.30 KalPa - HIFK  <- #24-ilta. Lue lisää täältä.
- La 31.10. klo 17.00 KalPa - JYP
- La 14.11. klo 17.00 KalPa - Blues  <- KalPan 86-vuotisottelu. Lue lisää täältä.