KalPa jäädyttää Sami Kapasen pelinumeron 24

KalPa jäädyttää Sami Kapasen pelinumeron 24. Paita nostetaan Data Group Areenan kattoon lauantaina 24. päivä lokakuuta ennen ottelua KalPa - HIFK. Liiga-ottelua ennen yleisölle tarjotaan kaukalon täydeltä legendoja, kun jäällä kohtaavat 24 All Stars ja HIFK All Stars.

KalPa on aikaisemmin jäädyttänyt Jouni Rinteen pelinumeron 27 sekä Pasi Kuivalaisen pelinumeron 1.


Sami Kapanen päätti 1552 virallista ammattilaisottelua kestäneen uransa kotiyleisön edessä 13.3.2014.

Kapanen nousi SM-liigaan keväällä 1991, laukoen vain 17-vuotiaana KalPalle yhdessä SM-finaalissa kaksi maalia. 20-vuotiaana hän nousi KalPassa SM-liigan tähdistökenttään sekä olympia- ja MM-mitalistiksi ja siirtyi vuotta myöhemmin yhden HIFK-kauden jälkeen maailmanmestarina NHL:ään.

NHL:n työsulkukaudella 2004-2005 hän tuli Kuopioon nostamaan KalPaa Mestiksestä takaisin SM-liigaan. Keväällä 2008 Kapanen purki voimassa olleen miljoonasopimuksen Philadelphia Flyersin kanssa ja palasi KalPaan. Hän oli suuressa roolissa kun KalPa nousi SM-liigan hänniltä SM-pronssille ja vielä uudestaan SM-välieriin, tullen valituksi molemmilla kausilla SM-liigan tähdistökentälliseen.

Yhden välikauden jälkeen hän palasi kaukaloihin syksyllä 2011 ja oli auttamassa KalPaa historiansa ensimmäiseen runkosarjan voittoon. Seuraavalla kaudella hän teki SM-liigahistoriaa tullen poikansa Kasperin kanssa ensimmäiseksi isä-poika kaksikoksi joka teki maalit samassa ottelussa. Kolmannen paluun jälkeisen kauden päätteeksi hän poistui SM-liigakaukaloista viimeisen kerran, täyden kotihallin osoittaessa seisaaltaan suosiota.

Kapasella on KalPa-paidassa SM-liigan runkosarjassa toiseksi eniten otteluita (358), eniten pisteitä (251), eniten maaleja (106) ja toiseksi eniten syöttöjä (145). SM-liigan pudotuspeleissä hänellä on KalPassa toiseksi eniten otteluita (40) sekä eniten pisteitä (27), maaleja (13) ja syöttöjä (14). Hän on ainoa pelaaja joka on ollut saavuttamassa KalPan historian molempia SM-mitaleita, hopeaa 1991 ja pronssia 2009.

Ura Pohjois-Amerikassa on suomalaisten pelaajien yksi kovimmista, käsittäen NHL:ssä 12 kautta ja yhteensä 918 ottelua sekä 493 pistettä, seuroina Hartford Whalers, Carolina Hurricanes ja Philadelphia Flyers. Kovimpina saavutuksina kapeassa kaukalossa ovat Stanley Cup -finaalit Hurricanesin paidassa keväällä 2002, kahdella kaudella Flyersin varakapteenina toimiminen sekä NHL:n All Stars ottelut 2000 ja 2002, jolloin hän ylsi molemmilla kerroilla NHL:n nopeimmaksi luistelijaksi.

Leijonapaidassa saavutuksina ovat maailmanmestaruus, kolme MM-hopeaa ja kaksi olympiapronssia. Henkilökohtaisia saavutuksia ovat vuonna 2001 MM-kilpailuiden maalikuninkuus sekä valinnat tähdistökenttään ja parhaaksi hyökkääjäksi. Kapanen toimi Suomen kapteenina MM-kilpailuissa vuosina 2009 ja 2010. Hänet on aateloitu Jääkiekkoleijonaksi #224.


VIP-tilat myynnissä nyt, liput tulevat myyntiin 1.9.

Lauantain 24.10. KalPa - HIFK ottelun VIP-tiloista KalPa-aitiot, Hannes-Klubi ja Trust Corner ovat jo loppuunmyyty. Varaa paikkasi Olvi Hall of Fameen tai Kilpikabinettiin nyt! 
VIP-tilojen esittelyt täälläTiedustelut ja varaukset tiia.tanskanen@kalpa.fi, 044-787 1107.

Lipunmyynti KalPan Liigan runkosarjan kotiotteluihin alkaa tiistaina 1.9. kello 9.00. Lisätietoja lipuista täällä


Kausikorttimyynti jatkuu KalPan toimistolla

Kausikortit seisomaan alkaen 140 euroa ja istumaan alkaen 390 euroa. Nyt saatavilla myös uutuus-kortti, hinta vain 39 euroa / kk.

KalPan toimisto palvelee kausikorttiasiakkaita ma-to klo 9-16 ja pe klo 9-12. 

Lisätietoa KalPan kausikorteista täällä