Jyväskylässä nähtiin draamaa ja rytinää - ja KalPan 10. peräkkäinen vierasvoitto

JYP - KalPa 3-4 VL (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1)

Tilastot täällä.

SM-liigan takavuosien slogan "Draamaa ja rytinää" toteutui perjantaina Jyväskylän illassa. Ensin kotijoukkue hallitsi, mutta KalPa karkasi 0-1 johtoon. Sitten JYP tuli 1-1:een ja myös 2-1:een. KalPa tasoitti 2-2:een ja nousi viiden minuutin ylivoiman aikana 2-3 johtoon. Kunnes isännät tasoittivat ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia. Jatkoajalla kummallakin joukkueella oli paikat ratkaista ottelu, mutta yleisö sai vielä vasta huokailla. Voittomaalikilpailun jälkeen oli sitten keskisuomalaisten osa pettyä ja savolaisten kohtalo juhlia.

KalPan varsinaisen peliajan maaleissa oli erinomaisen hienoa se, että niistä vastasivat viime aikoina otteluita ratkaisseiden ykköstykkien sijaan toistaiseksi kaudella harvemmin onnistuneet pelaajat. He olivat perjantaina Jonne Tammela kauden kolmannella maalillaan, Niko Mikkola toisella maalillaan ja Sebastian Lauritzen ensimmäisellä osumallaan KalPa-paidassa.

Tammela päätti röyhkeän nousunsa ottelun avausmaaliin, johon antoi vapauttavan syötön Balazs Sebok. Mikkolan maali syntyi komealla ohjauksella maalin edestä, upean syötön tarjoili Jaakko Rissanen. Lauritzenin kahdenkin raudan kautta maaliin löytäneen tarkan laukauksen aikana Jesse Mankinen teki JYP-maalin edessä erinomaista maskia.

Voittomaalikilpailussa Rissanen oli ainoa onnistuja. Terävä laukaus kimposi ylärimasta JYP-vahti Tuomas Tarkin selkään ja siitä maaliin. Kun hienon ottelun jälleen pelannut ja useita näyttäviä venytyksiä tehnyt Eero Kilpeläinen otti kiinni kaikki kolme jyväskyläläisten yritystä, oli vierasvoitto tosiasia. Varsinaisella peliajalla Kilpeläiselle kirjattiin 30 torjuntaa ja Tarkille 19 torjuntaa.

Voitto oli KalPalle savolaisten ja keskisuomalaisten kauden kolmesta keskinäisestä ottelusta jo yhtä mones. Samalla se oli neljäs peräkkäinen voitto, jo peräti 10. peräkkäinen vierasvoitto ja yhteensä 16 viimeiseen otteluun 14. voitto. Toisinsanoen 90-luvun vaihteessa medialta lempinimen Lentävä kalakukko saanut KalPa on nyt todella korkealla lentävä ja höyryävän kuuma.

Kiitos Jyväskylään matkustaneelle Mustalle Verkostolle ja kaikille KalPa-kannattajille hyvästä kannustuksesta! Olkaa hyvä jännittävien vaiheiden jälkeen otetusta makeasta vierasvoitosta.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- La 5.12. klo 17.00 KalPa - Blues  <- Sinivalkoinen ilta, lue lisää täältä.
- Pe 11.12. klo 18.30 KalPa - SaiPa
- Ti 15.12. klo 18.30 KalPa - Tappara