Jussi Timonen mässäili pisteet 2+1, KalPalle jo yhdeksäs peräkkäinen vierasvoitto

SaiPa - KalPa 3-4 JA (2-1, 0-1, 1-1, 0-1)

Tilastot täällä.

Lähtökohdat keskiviikon otteluun Lappeenrannassa olivat haastavat, sillä alla oli ottelu edellisenä iltana Kouvolassa ja vastassa nyt SaiPa, joka on ollut viime vuosina vaikea joukkue kaadettavaksi, etenkin kotonaan. Fyysisen rasituksen osalta lähtökohdat olivat kuitenkin tasan, sillä myös SaiPa pelasi tiistaina.

Nuori KalPan joukkue pystyi käsittelemään ottelun alun tapahtumat oikealla tavalla. Vieraat siirtyivät 0-1 johtoon vain ajassa 02.16, mutta jo ajassa 03.44 isännät olivat nousseet 2-1 johtoon. Avausmaali syntyi ylivoimalla ja se oli upea, Neuvostoliiton maajoukkueen klap-klap-klap maalit mieleen tuonut. Janne Keränen, Jaakko Rissanen, Patrick Davis ja SaiPan alivoimanelikko oli sahattu hajalle ja kiekko siirretty lähes tyhjään maaliin. Hieno oli myös tasoitus, asialla KalPa-kasvatti Tommi Jokinen pehmeine käsineen. Tehopuolustaja Sam Lofquistin johtomaali sen sijaan oli perinteisempi maalinedustalta syntynyt osuma.

Toisen erän alussa kotijoukkueelle tarjottiin mahdollisuutta kasvattaa johtoaan ylivoimalla, mutta kierot savolaiset olivat toista mieltä. Rissanen pohjusti, Keränen tarjoili hienosti takatolpalle ja viitta hulmuten tilanteeseen puolustajan reviiriltään rientänyt Jussi Timonen viimeisteli näyttävän tasoituksen. Kun KalPa on pelannut runkosarjan 60 ottelusta nyt 26 ottelua, joukkueen alivoima on Liigan paras, ja prosentti on ainoana joukkueena yli 90. Vastustaja on onnistunut ylivoimalla vain 10 kertaa, ja kaiken hyvän lisäksi savolaisisännät ovat iskeneet itse alivoimalla peräti kuusi maalia!

Kolmannen erän avausminuutilla asialla oli jälleen sama kolmikko, nyt järjestyksessä syöttäjinä Rissanen ja Timonen, maalintekijänä Keränen. Kultakypärä laukoi jo kauden 11:nnen maalinsa ja kyseessä oli nimenomaan maalintekijän maali, sillä kiekko lähti terävästi kohti maalia heti lapaan saavuttua, eikä SaiPa-vahti Jani Nieminen ehtinyt reagoida. Nieminen ei ansaitse maalista haukkuja, vaan Keränen kehut, sillä juuri näin iso osa kovien maalintekijöiden osumista syntyy, nopeasti ja yllättävästi lähtevillä laukauksilla.

Johtomaalin jälkeen vierasjoukkue intoutui tyrkyttämään isännille mahdollisuuksia tasoittaa ottelu, kolme peräkkäistä alivoimaa ja kaupanpäälle yksi rangaistuslaukaus. Alivoimat nelikko ja sen takana maalivahti Eero Kilpeläinen selvittivät, ja Kilpeläinen otti kiinni myös sen rankkarin. Mutta vain sekunteja viimeisimmän alivoiman päätyttyä onnistui Ville Koho tuomaan joukkueensa tasoihin. Kun oli KalPan ylivoimamaali avauserässä näyttävä, sitä oli tämäkin maali, tilanteen käynnistäjänä näyttävällä look away -syötöllä Jokinen.

Kun päätä lyö seinään, päähän alkaa koskea. Tämän nuori vierasjoukkue oppi tasoitusmaalista ja heti sen jälkeen KalPa otti pelin jälleen hallintaan kolmannen erän viiden viimeisen minuutin ajaksi. Se toi hyvät lähtökohdat jatkoajalle, eikä sitä ehdittykään pelata kuin puolitoista minuuttia kun savolaiset tuulettivat voittoa. Kotikaupunkiinsa ensimmäisen kerran vierasjoukkueen pelipaidassa saapunut Jesse Mankinen karkasi läpiajoon, mutta SaiPa-vahti Nieminen pystyi torjumaan yrityksen vaivoin. Hukkaan Mankisen nousu ei mennyt, sillä samaan aikaan taustalta kuului jälleen tuttu, Timoselle kuuluvan viitan lepatus. Kiekko maaliin, puolustajalle uran yhden ottelun maali- sekä piste-ennätykset saldolla 2+1 ja KalPalle kaksi pistettä.

Voitto oli KalPalle peräti yhdeksäs peräkkäinen vieraskaukaloissa, ja joukkue onkin tällä hetkellä Liigan kovin vierasjoukkue. Kaikkiaan voitto oli viimeiseen 16 otteluun jo 13., joten miehet Kallaveden rannoilta ovat olleet jo pidemmän aikaa todella kovassa lyönnissä.