Joni Nikko johti tulitusta, KalPa latoi viisi maalia Pelicansin verkkoon

KalPa - Pelicans

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Ennen keskiviikon ottelua lähtökohdat ottelulle olivat mahdollisimman jännittävät. Sekä KalPa että Pelicans olivat keränneet 71 pistettä ja pelanneet 48 ottelua. Pelicans oli kahdeksas ja KalPa yhdeksäs, koska lahtelaisilla oli enemmän kolmen pisteen voittoja. Kun molemmat joukkueet haluavat kuuden parhaan joukkoon, oli ottelu iso ottelu sekä tavoitteen kannalta että myös tämän hetken yhden pahimmista kilpakumppaneista selän taakse jättämiseksi.

KalPalle lisähaastetta otteluun toivat myös kahden vakiokokoonpanon pelaajan maajoukkuekomennukset, Balazs Sebok oli Unkarin A-maajoukkueen mukana ja Jonne Tammela sekä kolme muuta nuorta pelaajaa U20 maajoukkueen mukana. Vastaavasti KalPa sai otteluun erittäin tärkeän vahvistuksen, kun Sami Mutanen palasi sairastuvalta ja pelasi kauden ensimmäisen Liiga-ottelunsa. "Kaivuri" antoi yleisölle heti sitä mitä häneltä odotettiin, vahvaa luistelua, teräviä taklauksia ja periksiantamatonta taistelua alusta loppuun.

Joukkue käsitteli ottelun panoksen ja poissaolot suorastaan erinomaisesti ja tuli otteluun todella valmiina. Vahvasta otteluun tulemisesta kertoi tällä kertaa myös ottelun pöytäkirja. Ajassa 01:58 Joni Nikon maalilla 1-0, ajassa 06:55 Nikon ylivoimamaalilla 2-0 ja ajassa 14:31 Saku Kinnusen ylivoimamaalilla 3-0. Isonumeroisesti voitettu avauserä on hyvin usein yllättävän vaikeasti käsiteltävä asia erätauolla ja varin usein alakynteen jäänyt joukkue nousee vielä otteluun mukaan.

KalPa jatkoi vielä toisen erän alussa siitä mihin avauserässä jäi ja ajassa 24:55 Patrick Davis siirsi isännät jo 4-0 johtoon. Tämän jälkeen Pelicans tuli Aleksi Rekosen toisen erän jälkimmäisen puolikkaan ja Dane Byersin kolmannen erän alun maaleilla lähemmäksi, mutta KalPa käsitteli asian tyylikkäästi. Vain reilu minuutti myöhemmin lahtelaisten toisesta maalista Mikael Ruohomaa palautti savolaisten johdon kolmeen maaliin, mikä rauhoitti myös vieraita.

Nikko (2+1) ja Ruohomaa (1+2) viettivät peräti kolmen tehopisteen iltaa. Nikko nousi sivuamaan jo yhden kauden maaliennätystään Liigassa, 10 maalia. Ruohomaa puolestaan paransi piste-ennätystään kolmeen otteeseen ja ennätys on nyt 34 pistettä. Lisäksi 20-vuotias Aleksi Hämäläinen kolminkertaisti ottelussa Liiga-uransa pistemäärän, illan saldon ollessa 0+2 ja molempien syöttöjen avatessa maaliin johtaneet tilanteet.

Pelicans ansaitsee kehut siitä, että joukkue taisteli kovalla asenteella loppuun asti, vaikka KalPa runttasikin heti avauserässä kalakukon syvälle pelikaanin kurkkuun. Voitto ja kolme pistettä eivät tulleet helpolla, kuten ne eivät Liigassa koskaan tule. Eero Kilpeläinen oli jälleen kerran erinomainen, torjuen 30 laukausta. Niko Hovinen toisessa päässä kaukaloa torjui 15 kiekkoa.

Seuraava kotiottelu on jälleen iso ottelu Playoffs-paikkaa ajatellen, sillä Kuopioon saapuu tiistaina 16.2. viivan alapuolelta löytyvä Ässät. Porilaiset himoitsevat varmuudella voittoja ja Playoffs-paikkaa, ja joukkue on takuuvarmasti ärsytetty sillä seurajohto vaihtoi juuri joukkueen päävalmentajaa. Tervetuloa jännittämään ja elämään mukana paikanpäälle! Liput ovat saatavissa jo nyt täältä.