Janne Keräsen maila kuumenee, KalPa tuuletti voittoa Hämeenlinnassa

HPK - KalPa 2-3 (0-2, 0-0, 2-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Neljässä ensimmäisessä ottelussa KalPa tuuletti maalia kuusi kertaa, onnistujina kuusi eri pelaajaa. Leveys on maalintekorintamalla vahvuus, ja samalla maalit tuovat onnistumisten sivutuotetta itseluottamusta lisää eri puolille pukukoppia. Rintamasta olisi kuitenkin hyvä nousta muutaman pelaajan näyttämään esimerkkiä ja kantamaan suurempaa vastuuta. Pelaajien keiltä otteluiden ratkaisemista odotetaan.

Viime kaudella Janne Keränen nousi joukkueen maalikuninkaaksi 18 osumalla. Kuluvan Liiga-kauden avausmaali nähtiin perjantaina Helsingissä ja jo lauantaina Hämeenlinnassa kauden maalimäärä kolminkertaistui. Kahden maalin illan ja kauden ensimmäisen voittomaalin myötä voi sanoa, että Keräsen maila on alkanut kuumeta hyvinkin lupaavasti. Ajoitus on hyvä, sillä juuri alkukaudesta nuori ja ratkaisijaosastolta uudistunut joukkue tarvitsee suunnannäyttäjiä kokeneemmasta kaartista.

Hämeenlinnassa ottelu alkoi juhlallisesti HPK-legenda Marko Tuulola pelinumeron 36 jäädyttämisellä. Avauserään juhlafiilis tarttui parhaiten KalPaan, ensimmäiselle erätauolle 0-2 johdossa ja laukaukset vieraiden hyväksi 5-17. Toisessa erässä oli HPK:n vuoro päästä kiinni juhlafiilikseen, laukaukset isännille 19-6. Mutta toinen erä oli maaliton, suurin kiitos siitä upeasti esiintyneen Eero Kilpeläisen 16 torjunnan.

Kolmannessa erässä HPK jätti jäälle kaikkensa, että se voisi huomioida seuralegenda Tuulolan iltaa kotivoitolla. Hurjasta asenteesta kertovat myös erän laukaukset 26-8. Erän HPK voittikin lukemin 2-1, mutta kiitos erinomaisen Kilpeläisen 17 torjunnan, kaikki kolme pistettä lähtivät Savon sydämeen.

Kahden maalin Keräsen ja peräti 35 torjunnan Kilpeläisen ohella erikoismaininnan ansaitsevat myös Mikko Nuutinen, Jaakko Rissanen ja Patrick Davis. Nuutiselle Liiga-uran avausmaali kahdeksannessa ottelussaan todella komealla laukauksella etuylänurkkaan ja päälle vanhan liiton yksi käsi suoraksi ylös -tuuletus. Rissanen puolestaan saldotti hulppeat tehot 0+3 eli oli mukana kaikissa KalPa-maaleissa ja kantaa seuraavassa ottelussa joukkueensa kultaista kypärää. Davis osoitti voittomaalissa jälleen, että vaikka mies on maalintekijätyyppi, on hän myös erinomainen joukkuepelaaja. Paljon töitä joukkueen eteen sai kruununsa tuossa maalissa, kun Davis epäitsekkäästi maalintekopaikassa syötti kiekon vielä toiseen aaltoon vapaaksi jääneelle Keräselle, tuloksena kiekko lähes tyhjään HPK-verkkoon.

Seuraavaksi KalPa kohtaa Sportin. Viime kausi oli joukkueilta sikäli hyvin kaksijakoinen, että KalPa voitti molemmat ottelut Kuopiossa ja Sport Vaasassa. Jatkuuko trendi myös torstaina Kuopiossa? Tervetuloa katsomaan paikanpäälle! Istumapaikat kaikkiin runkosarjan kotiotteluihin alkaen vain 14 euroa!