Jaakko Rissanen juhlisti jatkosopimustaan johdattamalla KalPan jälleen voittoon

KalPa - Ilves 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Alkukaudella KalPa pelasi useissa otteluissa jopa erinomaisesti, mutta kärsi niukkoja tappioita. Perjantaina Ilvestä vastaan otteissa näkyi rajun otteluruuhkan ja runsaan matkustamisen tuoma väsymys ja parasta KalPaa ei nyt nähty, mutta niin vain joukkue kaivoi voiton. Kuten ikivanha sanonta kuuluu, hyvä joukkue pystyy voittamaan vähän huonommallakin pelillä.

Mikä tärkeintä, Niiralan isännät tekivät sen tärkeimmän, löysivät tavan voittaa. Ja vaikka voitosta ei saanut enempää kuin normaalin kolme pistettä, oli pisteissä makea sivumaku. Sillä syystä tai toisesta KalPa on etenkin kotonaan aloittanut ottelut Ilvestä vastaan hyvin ja karannut kahden, joskus kolmenkin maalin johtoon ja sitten auttanut itse vastustajan takaisin otteluun mukaan, ja useamman kerran myös voittoon asti.

Samasta kaavasta nähtiin esimakua myös tällä kertaa. Toisessa erässä Jaakko Rissanen yllätti lyöntilaukauksellaan kotiyleisön lisäksi myös Ilves-vahti Hannu Toivosen ja KalPa 1-0 johtoon. Kolmannessa erässä Pekka Virta heitti hihastaan Joona Harjama nimisen ässän jäälle, avausvaihdossa upealla laukauksella kauden avausmaali ja isännät 2-0 johtoon.

Sitten nähtiin pientä keskittymisen herpaantumista, ensin 2-1 maalissa, sen jälkeen kiekko katsomoon omalta alueelta, sitten pari kyseenalaista jäähyä ja vastustaja vaihtoi maalivahdin kuudenteen kenttäpelaajaan. Kotiyleisö sai irvistellä, puhallella ja syödä kynsiä. Mutta, nyt KalPa kesti loppuun asti ja päästi Ilveksen vain lähelle, ei edes rinnalle. Loppuhetkien taistelun huipentumina nähtiin maalitykki Patrick Davisin näyttävä kiekon heittäytymällä blokkaaminen ja Rissasen viimeisten sekuntien oman pään aloituksen klassinen 100-0 voitto.

Maalilla Eero Kilpeläinen oli jälleen hyvä. Sanalla sanoen voittava maalivahti. Siitä kertovat jo tilastot, 23 torjuntaa, vain yksi päästetty maali ja voitto. Mutta, siitä kertovat myös rauhallisuus, varmuus ja isot torjunnat juuri oikeilla hetkillä. Niitä ei tilastoista näe.

KalPan organisaatio tarjoili kotiyleisölle mieluisan yllätyksen avauserän pelikatkolla, Rissasen jatkosopimuksesta kerrottiin Savon sydämessä uudella ja kekseliäällä tavalla, videolla mediakuutiolla. Sopimus on iso, onhan kyseessä kovalla piste per ottelu tahdilla kauden aloittanut pelaaja, ykkössentteri, kaupungin oma poika ja esimerkillinen joukkuepelaaja. Kotiyleiö osoitti arvostusta seuran oman kasvatin jatkosopimukselle lämpimillä aplodeilla.

Joukkue otti nyt 17 viimeiseen otteluun peräti jo 14:nnen voiton. Hurja jakso siivitti keltapaidat viikon mittaiselle, ansaitulle tauolle peräti sarjataulukon sijalla kolme. Se on runkosarjan 12 ensimmäisestä ottelusta neljä voittaneelle joukkueelle kahdella sanalla sanottuna huima saavutus. Mutta, koska 60 ottelun runkosarjasta on pelattu vasta 27 ottelua, on kolmas sija vain numero. Erittäin hyvä numero, mutta vain numero.

- La 5.12. klo 17.00 KalPa - Blues  <- Sinivalkoinen ilta, lue lisää täältä.