Haastattelussa Pohjois-Amerikkaan siirtyvä Jonne Tammela

Jonne Tammela allekirjoitti kolmen vuoden tulokassopimuksen NHL-organisaatio Tampa Bay Lightningin kanssa ja hän hyökkää ensi kaudella Liiga-kaukaloiden sijasta Pohjois-Amerikan kaukaloissa.

Tavoitimme Jonnen parturista, johon hänellä nyt NHL-sopimuksen myötä on varaa. Lukijoille kerrottakoon, että tavaramerkki tumma takatukka ei ole enää yhtä runsas kuin minkälaisena se on totuttu näkemään. Seuraavassa lahjakkuuden tuore haastattelu maanantai-iltapäivältä.


Uusia tarinoita syntyy joka kausi. Kuka on seuraava nuori Liigassa läpi lyövä KalPa-pelaaja?

Mikä on päällimmäinen fiilis tuoreesta NHL-sopimuksesta?
 - Tosi hyvä ja iloinen fiilis on tästä sopimuksesta. Yksi tavoite omalla uralla on nyt saavutettu ja tämä on tärkeä askel kohti NHL-unelman tavoittelemista.

Kun katsot taaksepäin, miltä päätös valita kolme vuotta sitten KalPa näyttää nyt?
 - Se oli tosi hyvä ratkaisu tulla Kuopioon. Olen saanut täällä SM-mitaleita ja kehittynyt pelaajana paljon. Kokonaisuutena olen tosi tyytyväinen siihen minkälaisen mahdollisuuden sain täällä. Täällä on ollut kyllä hienoa aikaa.

Kuinka vetäisit yhteen nuo kolme kauttasi pelillisesti?
 - Kaksi ensimmäistä kautta olivat hyviä, toinen etenkin tosi hyvä. Tällä kaudella tuli loukkaantumisia, se vaikeutti kaikkea. Pitkin kautta oli vähän koko ajan jotakin vaivaa, se söi peliä. Ennen ensi kautta paikat kuntoon ja sitten uudelle tasolle.

Mitä Kuopion kausistasi jää sitten ihan päällimmäisenä mieleen?
 - Isoja juttuja ovat olleet SM-mitalit, ekat Liiga-pelit ja maalit ja pelikaverit. Hienoja pelikavereita on ollut paljon, kokeneet pelaajat auttoivat täällä paljon kun tulin Liigaan sisälle, antoivat vinkkejä ja kertoivat minkälaista on olla ammattilaiskiekkoilija.

Pysyykö koti tänä kesänä ja tulevina kesinä Kuopiossa?
 - Kyllä varmasti silleen tulee säilymään Kuopio kotikaupunkina, perhekin asuu täällä. Ylivieskassa tulee oltua jonkin aikaa myös, Kuopiossa aika paljon.

Tuletko harjoittelemaan ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöä KalPan kanssa?
 - En tiedä vielä, ei ole ollut vielä puhetta.

Tulet aloittamaan ensi kauden todennäköisimmin juniorisarjassa tai AHL:ssä?
 - Joo, muutamia vaihtoehtoja on joukkueeksi. Kehityksen kannalta on tärkeää, että saa pelata paljon. Menen joukkueeseen jossa saa pelata johtavassa roolissa ja isoja minuutteja. Innolla lähden syksyllä taistelemaan sinne pelipaikasta.

Mikäli saat itse päättää pelinumerosi, tuletko pelaamaan myös kapeissa kaukaloissa numerolla 97?
 - En tiedä, täytyy vähän miettiä. Ei tiedä mitä numeroita siellä on tarjolla. Siellä isoja numeroita on enemmän, se ei ole niin siistiä kuin täällä. Täytyy miettiä.

Mitä haluaisit sanoa vielä loppuun KalPan kannattajille?
 - Tottakai iso kiitos kaikille kannattajille, ketkä ovat nämä vuodet meitä ja minua tukeneet ja kannustaneet. Se on ollut tosi hienoa aikaa mitä olen saanut täällä viettää. Iso kiitos teille, olen nauttinut pelaamisesta täällä. Jatkakaa samaan malliin.