Eero Kilpeläiselle kauden ensimmäinen nollapeli, KalPa palasi voittajaksi

KalPa - Pelicans 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta tulee olemaan täällä.


Jääkiekko on vanhahko laji, mutta tietyt kaavat tuntuvat toistuvan kaudesta, maasta ja sarjatasosta toiseen. Yksi niistä on kaava millä vaikeampia aikoja elävä joukkue kääntää kurssiaan ja palaa voittavaksi joukkueeksi. Sen KalPan joukkue kuin kannattajat ovat nähneet viime aikoina läheltä.

Tuo kaava menee niin, että ensin joukkue kärsii niukkoja tappioita. Joukkoon voi osua myös erinomaisia otteluita, mutta voittotili ei vain kartu. Joukkue käy otteluissa jo lähellä voittoa, mutta vieläkään voittoa ei suoda. Ja sitten kun joukkue palaa voittokantaan, paremmilla esityksillä on tullut äskettäin tappioita.

KalPa aloitti Liigan neljällä yhden maalin tappiolla, joukkue pysyi rauhallisena ja niitä seurasi kaksi voittoa. Sitten vuorossa oli jälleen neljän ottelun jakso, joista tuli kolme niukkaa tappiota ja yksi heikompi suoritus Turussa, mutta myös tehtyjä maaleja vaille suorastaan erinomainen ottelu kotona Lukkoa vastaan. Perjantaina Ilveksen vieraana KalPa pelasi hyvin ja kävi jo katsomassa voittoa niin varsinaisella peliajalla kuin jatkoajalla, mutta vieläkään sitä ei suotu.

Savolaisjoukkue reagoi jälleen ainoalla oikealla tavalla, pysymällä rauhallisena ja luottamalla itseensä. Se palkittiin vuorokautta myöhemmin kun Data Group Areenalle saapui vastustajaksi Pelicans. Eero Kilpeläisen 20 torjuntaa ja Christopher Bengtssonin sekä Santeri Lukan komeat laukaukset toivat 2-0 kotivoiton. Kilpeläiselle nollapeli oli kauden ensimmäinen, Bengtssonille maali oli Liiga-uran ensimmäinen ja Lukalle kauden toinen. 

Kolmen pisteen voitolla KalPa nousi sarjataulukossa kolme sijaa, sijalle 11, kahden pisteen päähän viimeistä pudotuspelipaikkaa tällä hetkellä pitävästä Liiga-nousija KooKoosta. Juuri KooKoon KalPa kohtaa seuraavassa ottelussa, joten kolmen pisteen voitolla keltapaidat nousisivat takaisin pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Tuohon otteluun Liigan yhteistyökumppani Veikkaus tarjoaa Veikkauskortilla kaksi istumapaikkaa yhden hinnalla, lisää tietoa täältä. Lisäksi Kuopion kaupungin Supersyysloman kunniaksi KalPa tarjoaa 7-15-vuotiaille lipun otteluun, lisää tietoa täältä. Eikä tässäkään vielä kaikki, lisäksi Data Group Areenan vieressä nähdään suosittu Xbox-kiertue, lue lisää täältä. Tervetuloa paikanpäälle!


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- Ke 14.10. klo 18.30 KalPa - KooKoo  <- X-box-pelikiertue. Lue lisää täältä.
- La 24.10. klo 18.30 KalPa - HIFK  <- #24-ilta. Lue lisää täältä.
- La 31.10. klo 17.00 KalPa - JYP