Eero Kilpeläiselle jo kolmas nollapeli neljään otteluun, KalPalle 0-2 voitto Espoosta

Blues - KalPa 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

Tilastot täällä.

Ei tarvitse mennä kauaa ajassa taaksepäin kun KalPa ei saanut kiekkoa mistään maaliin, kärsi niukkoja tappioita ja epäilijöitä riitti. Joukkueen sisällä tilanteeseen reagoitiin ainoalla oikealla tavalla, pysymällä rauhallisena, tekemällä kovasti töitä ja uskomalla itseensä, joukkueeseen ja pelitapaan.

Mitä sen jälkeen on tapahtunut kun kiekko saatiin taas maaliin? Loukkaantumisia on tullut lisää ja nuoria on nostettu joukkueeseen lisää, mutta ennen kaikkea joukkue on uskonut siihen mitä se tekee ja on kasvanut sisältäpäin. Tuloksena viidestä ottelusta kolme voittoa ja 10 pistettä, omalla kuuluisalla pelitavalla, tietenkin.

Torstaina Jyväskylässä kaksi ensimmäistä erää olivat maalittomia, mutta savolaiset malttoivat jauhaa omaa peliään ja se palkittiin. Kolmannessa erässä kolme maalia ja voitto Kuopioon. Sunnuntaina Espoossa nähtiin sikäli lähes identtinen uusinta, että kaksi erää oli jälleen maalitonta, mutta joukkue uskoi pelitapaansa. Kolmannessa erässä kaksi maalia ja pisteet taas Kuopioon.

Voittomaali syntyi kolmannen erän neljännellä minuutilla, kun Jonne Tammela taisteli paluukiekon maalin edestä verkon perukoille. Osuma oli Tammelalle kauden ensimmäinen ja se syntyi kauden viidennessä Liiga-ottelussa. Ottelun sinetöi kuusi sekuntia ennen täyttä aikaa tyhjään Blues-maaliin kiekon laittanut Antti Halonen, myös hänelle maali oli kauden ensimmäinen.

Yksi ottelun suuria hahmoja oli ehdottomasti KalPan maalivahti Eero Kilpeläinen, joka pysäytti kaikki 22 kiekkoa. Nollapeli oli Kilpeläiselle jo kolmas viimeiseen neljään otteluun ja nollapeliputkella on mittaa nyt jo 149 minuuttia. Kilpeläisen komeasta urasta kertoen, hän nousi Liigan kaikkien aikojen nollapelitilastossa 36:nnella täysosumallaan jo sijalle neljä, viiden nollapelin päähän kärkisijasta.

Kotijoukkue Blues ansaitsee kehut kovasta taistelustaan. Ottelu oli katsojille viihdyttävää seurattavaa ja etenkin tappioasemassa Blues laittoi KalPan todella kovan paineen alle, mistä kertovat myös päätöserän laukaukset 22-7 ja torjunnat 3-10. Myös Bluesin organisaatio ansaitsee kehut, perheteeman ympärille rakennettu ottelutapahtuma houkutteli paikalle komeasti yli 4500 katsojaa.

- La 24.10. klo 18.30 KalPa - HIFK  <- #24-ilta. Lue lisää täältä.