Christopher Bengtsson ratkaisi Vaasassa, voittoputki on jo viisi ottelua!

Sport - KalPa 2-3 JA (0-1, 1-1, 1-0, 0-1)

Tilastot täällä.

Lähtökohdat keskiviikon otteluun Vaasassa olivat savolaisittain hyvinkin haastavat. KalPalla oli alla lauantaina maksimaalisen tunteikas ottelu ja iso onnistuminen, Vaasan ottelut päättyivät viime kaudella molemmat kotivoittoon, Sport on pelannut tällä kaudella kotonaan todella hyvin ja Savon ylpeys joutui otteluun vielä ilman peräti kuutta vakiokokoonpanon pelaajaansa. 

KalPan keski-ikä oli Vaasassa hyvinkin nuori, mutta sydän hyvinkin suuri. Keltaiset räppäsivät kahdesta ylivoimastaan Mikael Ruohomaan ja Janne Keräsen johdolla kaksi maalia ja paikkoja riitti myös kolmen maalin johtoon. Sportin kavennettua KalPalle tarjottiin mahdollisuuksia palata kahden maalin johtoon, mutta seuraavan maalin teki Sport. Myös tasatilanteessa vierailla oli paikkoja ottaa kolme pistettä ja sanonta "Jos et tee itse, vastustaja tekee" saattoi tulla osalla savolaiskannattajista jo mieleen.

KalPa jatkoi niska kumarassa painamista ja löysi tavan voittaa jatkoajalla, ajassa 63.55. Jesse Mankinen harhautti hyökkäysalueen laidassa näyttävästi vastustajan, tarjosi täydellisen syötön maalin eteen oikea-aikaisesti kiihdyttäneelle Christopher Bengtssonille, ja viides peräkkäinen voitto näki päivänvalon. Maalissa tiivistyi KalPan pelitapa, kiekon pitäminen, laadukas syöttäminen ja vahva luistelu.

Eero Kilpeläinen palasi maalinsuulle ja oli jälleen erinomainen, tuloksena 26 torjuntaa ja jälleen yksi merkintä lisää maalivahdille tärkeimpään tilastoon, voittotilastoon. Huikean pitkä nollapeliputki päättyi aikaan 233.13 minuuttia. Se onkin SM-liigahistorian kaikkien aikojen toiseksi kovin noteeraus! Edelle jäi vain TPS-vahti Kimmo Lecklinin lukema 259.28 minuuttia kaudelta 1997-1998.

Loukkaantumissuman myötä kapeaksi ja nuoreksi käynyt materiaali ei estänyt KalPaa keskiviikkonakaan voittamasta. Voiton eteen peräti kolme hyökkääjää sai raataa hyökkääjälle kovat yli 20 minuuttia. Hyökkäyksen kovimmat urakkamiehet olivat Ruohomaa, Keränen ja Mankinen, kaikki siis myös ottelun ratkaisuhahmoja.

KalPalla on jäljellä ennen marraskuun maaottelutaukoa enää yksi ottelu. Se on lauantaina, kotiyleisön edessä ja se on kauden ensimmäinen Järvi-Suomen derby Savon maaperällä. Tervetuloa, laitetaan yhdessä jälleen Niirala tanssimaan ja soimaan!


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
- La 31.10. klo 17.00 KalPa - JYP
- La 14.11. klo 17.00 KalPa - Blues  <- KalPan 86-vuotisottelu. Lue lisää täältä.
- To 19.11. klo 18.30 KalPa - HPK