C-juniorit ilotulittivat kahdeksan maalia ja etenivät puolivälieriin

HPK C - KalPa C 5-8 (1-4, 1-1, 3-3)

Tilastot täällä.

Runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut KalPa oli C-juniorien villi kortti -kierroksella runkosarjan yhdeksättä joukkuetta HPK:ta parempi puhtaasti voitoin 2-0 ja eteni puolivälieriin. Siellä vastustajaksi tulee runkosarjassa toiseksi yltänyt Kärpät.

Mielenkiintoinen yhteensattuma on se, että Kärpät sijoittui myös nuorten SM-liigan runkosarjassa toiseksi, puolivälierissä vastaan tuli niin ikään KalPa ja tiistaina ottelusarja päättyi savolaisten voittoon. Nuorten esimerkki ei ainakaan pienennä KalPan C-juniorien uskoa itseensä tulevassa ottelusarjassa. Eikä sitä tee myöskään kahdeksan tehtyä maalia vieraskaukalossa.

Tiistaina Tuplajäillä KalPa kukisti HPK:n niukasti 2-1. Keskiviikkona Hämeenlinnassa tarkan markan jääkiekosta ei ollut tietoakaan, sillä jo ensimmäinen erä päättyi vieraiden johdossa 1-4. Kun loppunumerot olivat peräti 5-8, tulee nostalgikoille tuloksesta mieleen 1980-luvun jääkiekko-ottelut. Silloin yhteensä 10 maalia yhdessä ottelussa ei ollut millään tavalla poikkeuksellista, ei edes harvinaista.

Hämeenlinnassa savolaisten kahdeksan maalia kirjattiin yhteensä kuudelle pelaajalle. Heistä näkyvimmiksi nousivat Pekka Suhonen (3+2) ja Leevi Aaltonen (1+3), jotka hurjastelivat yhteensä huimat yhdeksän pistettä. Heille oivaa tukea maalinteossa antoivat Veikka Halonen (1+1), Ville Immonen (1+1), Ville Puhakka (1+1) ja Karri Kapanen (1+0). KalPa-vahti Henri Härkönen torjui 30 kiekkoa ja HPK-vahti Tuomas Aalto 29.


C-JUNIORIEN PUOLIVÄLIERÄT:
- Pe 25.3. klo 13.30 Kärpät - KalPa, Raksila 2
- La 26.3. klo 13.00 KalPa - Kärpät, Tuplajäät 1  
- Ti 28.3. klo 14.00 Kärpät - KalPa, Raksila 2 (tarvittaessa)

Kahdella voitolla C-juniorien välieriin.