Voutilaisella kahden maalin ilta, Sportin tehokas ylivoima ottelun ratkaisu

Sport - KalPa 3-2 (1-0, 0-1, 2-1)

Tilastot täällä.

Sport ja KalPa kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran Liiga-tasolla marraskuussa Kuopiossa, missä KalPa oli parempi lukemin 5-0. Torstaina joukkueet kohtasivat Liigassa ensimmäisen kerran Vaasassa ja nyt oli Sportin vuoro olla parempi, lukemien ollessa 3-2.

Mediankin noteeraama putki, minkä ajan savolaiset pitivät vaasalaiset ilman maalia, katkesi vihdoin torstaina. Maalittomuuden pituudeksi tuli lopulta 5 tuntia 32 minuuttia ja 38 sekuntia. Viidestä peräkkäisestä nollapelistä KalPa-legenda Pasi Kuivalainen torjui neljä ensimmäistä keväällä 2005 ja Eero Kilpeläinen viidennen nyt marraskuussa.

Ottelun avauserässä isännät olivat niskanpäällä, erä kirjattiin 1-0 Damien Fleuryn maalilla joka syntyi vain kaksi sekuntia Sportin ylivoiman päättymisestä. Toinen erä oli tasaisempi ja se kirjattiin puolestaan 0-1, maalintekijänä Jukka Voutilainen. Varsin tasainen oli myös kolmas erä ja sen kotijoukkue vei maalein 2-1. Päätöserässä maalit merkittiin Jarkko Hattuselle, uudestaan Voutilaiselle sekä Charles Bertrandille, joista molemmat kotijoukkueen maalit syntyivät ylivoimalla.

Kolmesta maalistaan Sport teki siis ensimmäisen ylivoiman juuri umpeuduttua ja kaksi jälkimmäistä ylivoimalla, joten kotijoukkueen vahvuus ylivoimalla oli ottelun kääntäjä. Vauhdikkaassa ja viihdyttävässä ottelussa molemmille maalivahdeille kertyi torjuntoja normaalia Liiga-ottelua enemmän, Hannu Toivoselle 30 torjuntaa ja Eero Kilpeläiselle 32 torjuntaa.

KalPa pelaa kahden ottelun Länsi-Suomen kiertueensa jälkimmäisen ottelun lauantaina Porissa, isäntänään Ässät. Ottelun jälkeen alkaa joulutauko. Seuraavan kerran kotiyleisölleen KalPa esiintyy vasta vuoden 2015 puolella.