Vain kotivoitto jäi puuttumaan lauantai-illan hienosta kiekkoillasta

KalPa - Ilves 0-4 (0-0, 0-2, 0-2)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Savolaisten peli alkuvuodesta on tapahtuma, joka on vetänyt kansaa KalPan kotiotteluihin oikein hyvin jo vuosia. Tapahtumalla alkaa olla vahva maine, sillä tällä kertaa yleisömäärä nousi 4306:een. Ennen ottelua kansaa viihdytti suosikkihumoristi Jamppa Kääriäinen, umpisavolainen. Ennen ottelua Savolaisen laulun jäällä lauloi ja vielä ensimmäisellä erätauolla jäällä luistimet jalassa esiintyi toinen suosittu umpisavolainen, rap-artisti Timi Lexikon. Erien aikana pelikatkoilla jäällä nähtiin myös KalPa-maskotti Ruusteri, joka villitsi yleisöä revittelemällä luistimet jalassa kitarastaan tarttuvia riffejä, ja kansa löi innokkaasti tahtia.

Heti ottelun alusta lähtien yleisö oli erinomainen. Musta Verkosto kulmakatsomossa oli kauden runsaslukuisin ja kovaäänisin ja se sai myös Data Group Areenan pitkät sivut tukemaan kotijoukkuetta äänekkäästi. Kiitos loistavasta tunnelmasta kuuluu suuren yleisön ja kulmakatsomon lisäksi myös musiikkiparvelle, josta taiottiin vähän väliä soittolautaselle kansan rytmitajuun vetoavia kappaleita. Vielä ottelun jo ratkettua tilanteessa 0-4, kun peliaikaa oli jäljellä enää vähän, kulma kannusti omiaan äänekkäästi ja yleisö eli edelleen mukana. Se on sekä kannattajakulttuuria että katsomokulttuuria. Yleisö ja kannattajat, sydämellinen kiitos!

Jos joskus voi sanoa, että ottelun kulku ja ottelun lopputulos erosivat toisistaan, nyt niin voi sanoa. KalPa yritti, laukoi 50 kertaa joista Ilves-maalia kohti lähes 30 kertaa. Isännät pakottivat liikkeellään useamman kerran alivoimalle ja useampaan otteeseen tasakentällisinkin KalPa pyöritti peliä Ilves-päädyssä kuin se olisi pelannut ylivoimalla. Mutta, Ilves taisteli todella sitkeästi, maalivahti Joonas Korpisalo pelasi fantastisen ottelun ja kruunuksi joukkue hyödynsi maalipaikkansa todella kovalla prosentilla. KalPa yritti ja taisteli, mutta se viimeinen se jokin puuttui. Se ei ole kuitenkaan mitään pois Ilvekseltä, jota täytyy kehua täydellisestä ryöstöstä.

KalPan komea viiden kotiottelun voittoputki katkesi nyt, mutta yksi ottelu ei muuta sitä, että KalPa on pelannut viime viikkoina kotonaan väkevästi. Ja se on taannut yleisölle paljon nähtävää ja tuuletettavaa. Seuraava kotiottelu onkin sitten jälleen spesiaali tapaus, kyseessä on Keski-Suomen derby KalPa-JYP. Kaksi ensimmäistä keskinäistä kohtaamista Kuopiossa KalPa on voittanut, ei kaksi ilman kolmatta? Tule ja näe, liput otteluun ovat jo myynnissä!


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Pe 23.1. klo 18.30 KalPa - JYP  Premium  <- Veikkauskierros
 - Ti 27.1. klo 18.30 KalPa - Ässät  Supersaver
 - Ti 10.2. klo 18.30 KalPa - HIFK  Premium