Vahvasti varamiehinen KalPa laittoi sarjajohtajan ahtaalle, Kärpille niukka kotivoitto

Kärpät - KalPa 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Tilastot täällä.

Lähtökohdat kevätkauden ensimmäiseen Liiga-otteluun olivat samalta aukeamalta kuin aikanaan Neuvostoliiton ja Suomen kohtaamisiin jääkiekossa. Suurin mestarisuosikki, kolme edellistä otteluaan voittanut sarjajohtaja Kärpät pääsi loppuunmyydyn kotihallinsa eteen vahvalla kokoonpanolla. Vastaavasti voittajana joulutauolle poistunut sarjakolmonen KalPa lähti otteluun ilman kahdeksaa syyskaudella kokoonpanossa nähtyä pelaajaansa.

Liiga-kierroksen kärkiottelun pisteet jäivät lopulta Ouluun niukasti lukemin 2-1. KalPa haastoi isännät läpi ottelun hyvin taistelemalla joukkueena suurella sydämellä, ja Sami Mutasen toimesta hieman ennen kolmannen erän puoltaväliä syntyneellä kavennuksella savolaiset nousivat taistelemaan jälleen jopa ottelun voitosta. Viimeisen erän torjunnat 12-3 kertovat keltapaitojen vahvasta noususta taistelemaan ottelun voitosta, ja siitä kertoo myös Kärppien ottelun lopussa ottama aikalisä, joita nähdään johtoaan puolustavan joukkueen toimesta varsin harvoin. Kaikkiaan ottelun torjunnat kirjattiin numeroin 27-18.

Kylmä fakta on, että jääkiekossa loistavastakaan taistelusta ja vahvemman materiaalin miehekkäästä haastamisesta ei pisteitä saa, jos vastustaja tekee varsinaisella peliajalla yhdenkin maalin enemmän. Toinen kylmä fakta on, jotta pitkän kauden aikana tulos on seurausta suorittamisesta ja lauantaina nähdyllä taistelutahdolla KalPa taistelee jokaisen ottelun voitosta myös alkuvuodesta. Se on nimittäin ajanjakso, joka on KalPalle äärimmäisen haastava. 14 vuorokauteen seitsemän ottelua on todella kova kuuri, ja sitä ei helpota joulutauon alla joukkueeseen iskenyt raju loukkaantumissuma.

Seuraavassa vielä hieman perspektiiviä KalPan kokoonpanoon lauantaina. Sairastuvalla oli neljä puolustajaa ja kaksi hyökkääjää, lisäksi nuorten MM-kilpailuissa on yksi puolustaja ja yksi hyökkääjä. Kokoonpanosta puolustajat Niko Mikkola ja Santeri Pukka pelasivat uransa ensimmäiset Liiga-ottelut, hyökkääjistä Janne Katosalmelle ottelu oli Liigassa kuudes ja Miikka Pitkäselle kahdestoista. Lisäksi puolustaja Veli-Matti Vittasmäki pelasi ensimmäisen ottelunsa KalPa-paidassa.

Lauantaina Kärpät otti voiton yhden maalin tehokkaammalla viimeistelyllä, seuraavan kerran KalPa pääsee yrittämään voittoa tiistaina Helsingissä, kovakuntoisen HIFKin vieraana.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Pe 2.1. klo 18.30 KalPa - JYP  Premium
 - Ma 5.1. klo 18.30 KalPa - HPK  Supersaver
 - Ke 7.1. klo 18.30 KalPa - Tappara  Supersaver