Sankarin viitta nyt Toni Hyväriselle, KalPalle jo viides peräkkäinen voitto

KalPa - TPS 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Lähtökohdat tiistai-illan kotiotteluun eivät olleet savolaisittain sieltä helpoimmasta päästä, itse asiassa juuri kaikkea muuta. Vastustaja TPS oli ottanut pitkän voitottoman jakson jälkeen kaksi peräkkäistä voittoa ja se voi saada jääkiekossa ihmeitä aikaan. Lisäksi joukkueen maalilla vasta 19-vuotias venäläinen Alexander Georgiev oli torjunut jo kaksi peräkkäistä nollapeliä. Eikä tässä vielä kaikki, sillä pelipäivän iltapäivällä TPS julkisti vaihtaneensa päävalmentajaa, joka voi tunnetusti tuoda joukkueelle suurenkin energiapiikin.

Vierasjoukkueella oli siis onnistumisia alla, henki vahvassa nousussa, tulikuuma maalivahti, kova halu näyttää uudelle päävalmentajalle - toisin sanoen valtava palo voittaa. Odotettavissa oli vaikea ottelu, josta täytyisi pystyä kaivamaan jollakin konstilla todella tärkeät pisteet sarjataulukkoon. Siihen KalPa myös pystyi, ja tavoitteeseen yltämiseen täytyy olla tyytyväinen. Niukalla yhden maalin voitolla kaikki kolme pistettä jäivät Kuopioon ja Savon ylpeys säilytti sijoituksensa sarjakakkosena kun sillä on pelaamatta runkosarjasta yhdeksän ottelua.

Kotijoukkue tuli hyvin otteluun ja aikaisen TPS-jäähyn avustamana avauserän noin ensimmäinen puolikas oli lähes jatkuvaa KalPan vyörytystä. Tämä kertoi siitä, että isännät olivat tulleet kaukaloon voittamaan, eivät vain katsomaan. Ottelun ratkaisu nähtiin kolmen maalin toisessa erässä, kolmannen erän oltua ensimmäisen erän tapaan maaliton.

Avausmaalissa Jukka Voutilainen siirsi ylivoimalla Joonas Lyytisen viivalta laukoman kiekon pienestä kulmasta juuri ja juuri maaliviivan yli. TPS:n tasoitus tuli aivan maalin edestä paluukiekosta ja se oli 20-vuotiaan Elias Karvosen ensimmäinen maali uran 11:nnessä Liiga-ottelussa. Onnittelut nuorelle miehelle! Ottelun voittomaalissa Jyri Junnila laukoi terävästi maalia kohti, Toni Hyvärinen rynnisti vahvasti paluukiekolle, siirsi kiekon rystylle ja laittoi sen varmasti maaliin. Maali oli miehelle vasta kauden toinen, mutta se tuli sitäkin tärkeämpään paikkaan jäädän samalla ottelun voittomaaliksi.

Ottelun parhaan pelaajan voi sanoa olleen nuori TPS-vahti Georgiev, 27 torjuntaaa. Ottelun parhaimmistoon kuului myös hänen virkaveljensä Andy Chiodo, tällä kertaa 20 torjuntaa. Ottelu oli kanadalaiselle KalPa-maalilla viides ja tuloksena oli yhtä mones voitto. Viisi voittoa ovat tuottaneet joukkueelle mojovat 14 pistettä, vastustajalle vain viisi maalia ja miehelle itselleen jo yhden nollapelin. Vakuuttava alku!

KalPan ja Pelicansin väliset ottelut ovat olleet perinteisesti vauhdikkaita ja yleisöön meneviä. Kun tähän yhdistetään perjantai-ilta Savon sydämessä, on lupa odottaa vauhdikasta viihdettä ja hyvää tunnelmaa! Liput otteluun ovat jo myynnissä, varmista istumapaikat ajoissa. Tervetuloa viihtymään paikanpäälle!


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Pe 20.2. klo 18.30 KalPa - Pelicans  Classic
 - La 28.2. klo 17.00 KalPa - JYP  Premium
 - To 5.3. klo 18.30 KalPa - SaiPa  Classic