Sami Mutasen vuoro nousta sankariksi, KalPa kaivoi 1-0 voiton Bluesista

KalPa - Blues 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Liigan 60 ottelun runkosarja on pitkä ja sen aikana tarvitaan sekä maalivahtien tasaista huippusuorittamista että vuorollaan vähintään yhden kenttäpelaajan ratkaisijaksi nousemista. Perjantaina Eero Kilpeläinen oli jälleen erinomainen KalPa-maalilla ja nyt oli vuoro nousta ratkaisijaksi miehen nelosketjusta, Sami Mutasen.

Mutanen haluttiin KalPaan tuomaan lisää liukasta liikettä, hurjan määrän työkapasiteettia ja esimerkkiä muulle joukkueelle kovasta, päivittäisestä työnteosta. Kaikkea sitä hän on myös tuonut. Ottelussa Bluesia vastaan oli hänen vuoro saada palkinto alkukauden raatamisesta. Etenkin kolmas erä oli Mutasen näytöstä. Erän ensiminuuteilla "Kaivuri"  oli tehdä jo maalin mainion karvauksen jälkeen. Vain hetkeä myöhemmin samassa vaihdossa tuli uusi paikka ja nyt kiekko päätyi maaliin. Myöhemmin samassa erässä hän oli elementissään alivoimalla suorittaen pelottomia kiekkojen blokkauksia, jotka saattoivat olla yhtä lailla kolmen pisteen arvoisia kuin ottelun ainoa maalikin. Osuma oli samalla Mutasen ensimmäinen KalPa-paidassa, ja heti voittomaali.


Tässä juhlitaan ajassa 42.27 syntynyttä Sami Mutasen uran avausmaalia KalPassa, josta tuli myös ottelun voittomaali.

KalPa laukoi ottelussa 54 kertaa ja Blues 30 kertaa, Kilpeläinen torjui 16 kertaa ja Blues-vahti Eetu Laurikainen 30 laukausta. Myös tilastot kertovat, että KalPa oli ottelussa kokonaisuutena hallitsevampi osapuoli. Mutta, jääkiekossa ei ansaita voittoja, vaan ne täytyy ottaa. Ja KalPa otti, mutta sen eteen joukkue joutui etenkin päätöserässä taistelemaan hurjasti. Blues sai KalPan johtomaalista lisää virtaa ja sen jälkeen peli pyörikin KalPan päässä hyvän aikaa. Kun KalPa joutui vielä ottamaan kaksi jäähyä, kotiyleisö sai jännittää ihan tosissaan johdon säilymistä.

Jos katsomossa jännitettiin tuolloin kämmenpohjat hikisinä, joukkue taisteli läpi vaikeiden aikojen ihailtavan rauhallisesti. KalPa oli vietävänä, mutta ei vikissyt. Pelaajat heittäytyivät antaumuksella kiekkojen eteen Mutasen johdolla ja Kilpeläinen oli maalillaan itse varmuus. Isännät päättivät Bluesin painostuksen tyylikkäästi, nappaamalla kiekon, tuomalla sen hyökkäyspäätyyn ja pyörittämällä sitä siellä pitkään. Pitkä hyökkäys paitsi kulutti sekunteja pelikellosta, se myös vei Bluesin hurmosta pois ja auttoi KalPaa pääsemään takaisin peliin kiinni. Ja tämä pyöritys toimi kuten KalPan pelitapa parhaimmillaan toimii, vieraat eivät päässeet vaihtamaan ja KalPa pääsi väsyneenä tehdyn rikkeen myötä ylivoimalle.

Kun Bluesin alivoima oli päättynyt, ottelua oli jäljellä enää hieman reilu minuuttia. Pian tämän jälkeen espoolaiset ottivatkin selkeästi parhaan pelaajansa, maalivahti Laurikaisen pois maaliltaan ja hakivat tasoitusta viimeisen minuutin kuudella viittä vastaan. KalPa kuitenkin kulutti sekunnit rauhallisesti taistellen, Blues ei saanut palkintoa päätöserän väkevälle kirilleen ja KalPa puolestaan palasi yhden tappion jälkeen heti voittajaksi.

KalPan sijoitus on todella komeasti toinen, yhden pisteen Lukon perässä, mutta ottelun raumalaisia vähemmän pelanneena. Kotona keltapaidat ovat olleet vieläkin parempia, sillä kahdeksasta ottelusta on peräti seitsemän voittoa ja pisteputki on täydet kahdeksan ottelua. KalPa ja Blues kohtaavat toisensa uudestaan heti tiistaina, nyt Espoossa.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Pe 31.10. klo 18.30 KalPa - Tappara  Classic  <- OKTOBERFEST!
 - Ti 11.11. klo 18.30 KalPa - Ilves  Supersaver
 - To 13.11. klo 18.30 KalPa - Ässät  Supersaver