Raumalla minimaaliset marginaalit, Lukko jäi yhden maalin edelle

Lukko - KalPa 3-2 (0-0, 1-0, 2-2)

Tilastot
täällä

Neljännesfinaaleiden viidenteen otteluun oli matkustanut KalPa-kannattajia kymmenittäin ja heidän myötä Rauman lauantai-illan yleisömäärä nousikin yli 4000 katsojaan. Tunnelma Raumalla oli hyvä. KalPa-kannattajat ansaitsevat kiitoksen hyvästä kannustuksesta läpi ottelun. Raumalaiset ja savolaiset saivat nähdä Kivikylän Areenalla ensin kaksi erää varsin tarkkaa pelaamista, kunnes kolmannessa erässä avattiin pellit, niin vauhdin kuin myös maalien muodossa.

Kokonaisuutena marginaalit olivat hyvinkin minimaaliset. Maaleissa ero oli se pienin mahdollinen, torjuntoja molemmille maalivahdeille kirjattiin 20 ja laukauksiakin kirjattiin lähes identtiset määrät, Lukolle 49 ja KalPalle 46. Ottelun tasaisuus ei yllättänyt, ovathan ottelusarjan voitotkin viiden ottelun jälkeen niin lähellä toisiaan kuin mahdollista.

Avauserä oli tasainen ja se päättyikin maaleitta. Toinen erä meni isäntien nimiin hallinnan ja myös tuloksen muodossa. Isännille osuivat taivaankappaleet täysin oikeaan asentoon, kun KalPalla syöttö oli sekunnin kymmenyksiä liian hidas ja Janne Lahti pääsi jäähyltä juuri oikeaan aikaan ja pääsi viimeistelemään läpiajosta komean johto-osuman. Toiseen erään toi dramatiikka erotuomari Jukka Hakkaraisen loukkaantuminen päähän osuneesta kiekosta, mutta hän osoitti sisuukkuutta ja palasi myöhemmin kaukaloon.

Kolmanteen erään KalPa pystyi kaivamaan vielä yhden lisävaihteen ja se nosti koko ottelun tempoa ja erästä muodostuikin hallinnaltaan KalPan. Pari minuuttia ennen erän puoliväliä Michal Birner laukoi Jukka Voutilaisen mainiosta syötöstä tasoituksen. Pari minuuttia myöhemmin Lukko pääsi uudestaan johtoon Janne Niskalan toimesta, joka tuli savolaisittain nolosti KalPan ylivoiman aikana.

Vieraat osoittivat sitkeyttään ja tulivat kuin tulivat vielä tasoihin. Kun peliaikaa oli jäljellä noin kaksi ja puoli minuuttia, Kasperi Kapanen tarjoili hienosti ja Sami Mutanen nautiskeli KalPan uudestaan tasoihin. Mutta, vain 23 sekuntia myöhemmin tapahtui taas. Nyt Aaron Gagnon antoi hyvän levittävän syötön ja jälleen nähtiin vanha totuus sivuttaissyötön jälkeen maalia kohti nopeasti laukomisesta ja Lahti siirsi illan toisellaan isännät jälleen johtoon.

Keltapaitojen vielä kolmannenkin kerran tasoihin tuleminen oli hyvinkin lähellä, mutta lähellä ei lasketa ja ottelu päättyi lukemin 3-2 kotijoukkueelle. Ottelusarja on Lukon eduksi tällä hetkellä samoin lukemin. Kun välieräpaikkaan tarvitaan neljä voittoa, joukkueet saattavat hyvinkin palata vielä kertaalleen tällä kaudella Raumalle, pelipäivä olisi silloin tiistai.

KalPan päästessä joukkueista kevytjalkaisempana yhdistelmänä maanantaina jälleen suureen kotikaukaloonsa, on sillä otteluvoittojen tasoittamiseen erinomainen mahdollisuus. Etenkin kun Niiralan isännät saavat vahvistuksekseen kaksi ottelua pelikiellon myötä levänneen vahvan kiekon ylöstuojan Juuso Riikolan, jonka laukaus tuo ison lisän myös ylivoimalle. Lisäksi niin ikään erinomaisen liukkaan luistelijan Jonne Tammelan palaaminen sairastuvalta kaukaloon on hyvin lähellä.

Kun KalPa saa taakseen vielä jälleen suurilukuisen kotiyleisön erinomaisen tuen, kuten viimeksi torstaina nähtiin, savolaisilla on omissa käsissään kaikki tarvittava ottelusarjan seitsemänteen otteluun viemiseen. Lipunmyynti otteluun on ollut vilkasta jo heti perjantaina ja lauantaina, joten varmista lippusi jo pian täältä!