Rasmus Rissaselle vuoden jatkosopimus Carolina Hurricanesin kanssa

Rasmus Rissasen kova asenne ja nöyrä työnteko on palkittu jatkosopimuksella NHL-organisaatio Carolina Hurricanesin kanssa. Kyseessä on yhden vuoden kaksisuuntainen sopimus. NHL:n tulokassopimuksen kolme kautta puolustaja on pelannut AHL:ssä, Hurricanesin farmiseura Charlotte Checkersissä.


"Rape" KalPan harjoituksissa Lippumäessä elokuussa 2011.


Rissanen on savolaisille jääkiekon ystäville ehkä hieman tuntemattomampi pelimies, sillä hän suuntasi Pohjois-Amerikkaan suoraan KalPan Nuorten Liiga-joukkueesta, eikä ole esiintynyt vielä KalPan Liiga-joukkueen otteluissa. Carolina Hurricanes varasi KalPan Nuorten Liiga-joukkueen kapteenin kesällä 2009 kuudennella kierroksella ja Rissanen lähti heti seuraavaksi kaudeksi 18-vuotiaana Kanadan junioriliiga WHL:ään Everett Silvertipsiin.

Toiselle kaudella savolainen sai rintaansa jo varakapteenin A-kirjaimen ja kauden päätteeksi hänet nostettiin Checkersin joukkueeseen. Seuraavat kolme kautta Rissanen on ollut Checkersin runkopelaajia puolustavan puolustajan roolissa.

Yhteensä "Rape" on pelannut viiden Pohjois-Amerikan kauden aikana WHL:ssä 150 ottelua (7+23=30) sekä AHL:ssä 193 ottelua (6+19=25). Urallaan puolustaja on pelannut Suomi-paidassa myös kolmet arvokilpailut, kaksi kertaa alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa ja kertaalleen alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa.