Peräti seitsemän vahvasti KalPa-taustaista pelimiestä kamppailee ensi kaudella Pohjois-Amerikassa

Ensi kaudella Pohjois-Amerikan jääkiekkosarjoissa riittää KalPa-kannattajilla mielenkiintoista seurattavaa, ja paljon! Seurattavien, pohjoissavolaisittain erityisen mielenkiintoisten pelaajien määrä on ensi kaudella ennätyssuuri.

Kokenut, peräti viidentoista NHL-kauden Kimmo Timonen (39) aloittaa erityisen kauden, sillä se tulee olemaan upean uran viimeinen kausi. KalPa-kasvatin seura on jo kahdeksatta kautta Philadelphia Flyers.

Toinen todella pitkän pitkän NHL-uran luonut KalPa-kasvatti, jo kuusitoista NHL-kautta nähnyt Olli Jokinen (35) puolestaan hakee haasteita uudesta suunnasta. Jokisen ensi kauden seura on joukkuettaan aktiivisesti ensi kaudelle vahvistanut Nashville Predators. Sopimus on yksivuotinen.

Puolustaja Rasmus Rissanen (23) on pelannut Pohjois-Amerikassa jo kaksi kautta juniorisarjassa ja kolme täyttä kautta AHL:ssä. KalPa-kasvatin ura jatkuu tutussa, paluuta pudotuspeleihin hakevassa Carolina Hurricanesin organisaatiossa, joko NHL:ssä tai AHL:n Charlotte Checkersissä. Tuore jatkosopimus on yksivuotinen.

KalPa-kasvateista Pittsburgh Penguinsin tuore ykkösvaraus Kasperi Kapanen (18) osallistuu loppukesästä Penguinsin tulokasleirille ja alkaa jahdata pelipaikkaa pittsburghilaisjoukkueen todella kovaan hyökkäykseen jo ensi kaudelle. Kapasen pelaaminen ensi Liiga-kaudella KalPassa on myös yksi mahdollisuus. Sopimus on kolmevuotinen tulokassopimus.

SuKiKan kasvatti, KalPaa yhteensä kuudella kaudella edustanut Iiro Pakarinen (22) suuntaa ensi kerran Pohjois-Amerikan sarjoihin. Siellä hän tavoittelee pelipaikkaa kesällä nuoreen joukkueeseen kokoa ja kamppailuvoimaa hankkineen Edmonton Oilersin NHL-joukkueesta. Vaihtoehtoinen osoite on AHL:n Oklahoma Barons. Sopimus kattaa tulevat kaksi kautta.

SaPKo-kasvatti Henri Ikonen (20) pelasi KalPassa kaksi kautta ennen suuntaamistaan Pohjois-Amerikkaan, missä takana on kaksi vahvaa kautta junioriliiga OHL:ssä. Ikonen tavoittelee NHL-paikkaa Tampa Bay Lightningin joukkueesta, toisena vaihtoehtona on pelaaminen AHL-joukkue Syracuse Crunchissa. Sopimus on kolmevuotinen tulokassopimus.

Kolme kautta KalPa-paidassa torjuneen SaiPan kasvatti Henri Kiviaho (20) on NHL-organisaatio Dallas Starsin tuore sopimuspelaaja. Starsilla on tällä hetkellä runsaasti sopimuksenalaisia maalivahteja, joten Kiviaho aloittanee kautensa joko AHL:n Texas Starsissa tai ECHL:n Idaho Steelheadsissa. Sopimus on kolmevuotinen tulokassopimus.

Lisäksi savolaisista pelimiehistä SaPKon kasvatti, NHL:n supertähti ja viime kauden NHL:n parhaan maalivahdin Vezina palkinnon voittaja Tuukka Rask (27) jatkaa Boston Bruinsissa. Megasopimus kattaa vielä seuraavat kahdeksan kautta.

Lisäksi NHL-historian ensimmäinen eurooppalainen GM, KalPa-kasvatti Jarmo Kekäläinen (48) aloittaa toisen täyden kautensa Columbus Blue Jacketsissa. Ensimmäinen kevät toi joukkueelle todan kovan loppukirin ja pudotuspelit jäivät vain yhden voiton päähän ja toisella kaudella vielä vahvasti rakennusvaiheessa oleva joukkue eteni jo komeasti pudotuspeleihin.