Pelicans laittoi isännät koville, KalPa kotiyleisön siivittämänä jo kuudenteen peräkkäiseen voittoon

KalPa - Pelicans 2-1 VL (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Juhani Tamminen on tiivistänyt asian hyvin viisaasti, jääkiekossa vaikein asia on lähteä otteluun suosikkina ja helpoin asia on olla haastaja. Kolmessa viimeisimmässä kotiottelussaan KalPa on kohdannut Liigan kolme viimeistä joukkuetta, joten se on kantanut kaikissa näissä otteluissa raskasta suursuosikin viittaa. Kun tulos on ollut kolme kotivoittoa ja yhteensä kahdeksan pistettä, joukkueelle täytyy nostaa hattua. Erinomainen suoritus! Ei yhtään vähempää.

Perjantain otteluun KalPa tuli todella hyvin, isännän elkein. Kahdessa ensimmäisessä erässä kotijoukkue istui tukevasti kuskin paikalla ja ajoittain vieraita vietiin lähes näytöstyyliin. Mutta, kahdeksasta edellisestä ottelustaan kuusi voittanut Pelicans on nyt kuuma joukkue, ja sitkeä, ja tulos kahden erän jälkeen oli isäntien eduksi vain yksi maali. Tuo maali syntyi ylivoimalla näyttävän kuvion päätteeksi Juuso Riikolan tarkalla laukauksella, tekemällä tehty maali.

Ennen kolmannen erän puoltaväliä Pelicans hyödynsi KalPan harhasyötön ja peli oli yhtäkkiä tasan. Tästä lahtelaiset saivat selkeästi lisää itseluottamusta ja kolmas erä kirjattiin kaikin tuomariäänin vieraille. KalPan viiden ottelun voittoputken jatkuminen oli vahvasti uhattuna, mutta nyt vuorostaan KalPa osoitti sitkeyttään puolustamalla uhrautuvasti, Andy Chiodon hoitaessa loput. Kahdessa ensimmäisessä erässä Chiodolle kertyi yhteensä 12 torjuntaa, kolmannessa erässä niitä tuli 14, joten erän paras pelaaja löytyi KalPan maalin suulta.

Kun jatkoaika ei tuonut ratkaisua, siirryttiin voittomaalikilpailuun. Siinä Pelicans ei onnistunut yllättämään Chiodoa kolmella yrityksellään ja kun Kasperi Kapanen laittoi kiekon maaliin, jäivät todella tärkeät kaksi pistettä Kuopioon. Kapanen ratkaisi seitsemään vuorokauteen jo toisen voittomaalikilpailun joukkueelleen, Lappeenrannassa voittomaali syntyi harhautuksella, nyt suorastaan jäätävällä laukauksella maalin takarautaan.

Yleisömäärä oli 3731 katsojaa, ja tunnelma oli erinomainen, mistä lämmin kiitos kotiyleisölle. Te loitte Data Group Areenalle upeasti tunnelmaa aivan ottelun alusta alkaen, eikä kannustus hiipunut yhtään Pelicansin tasoitettua ottelun, pikemminkin päinvastoin. Tämä ottelu oli jälleen hyvä esimerkki KalPan pelitavan viihdyttävyydestä, sillä vaikka kahteen ensimmäiseen erään oli nähty vain yksi maali, oli tunnelma ollut koko ajan todella hyvä. Siitä kiitos kuuluu nimenomaan KalPan aktiiviselle ja näyttävälle pelaamiselle, yleisö nautti näkemästään ja eli kotijoukkueen mukana hienosti. Voittomaalikilpailussa Chiodo ja Kapanen tarjosivat kotiyleisölle sitten sen parhaan mahdollisen kiitoksen, maistuvan kotivoiton.

Seuraava kotiottelu onkin sitten vieläkin suurempi tapaus Savon sydämessä! Yhdistelmä Kuopio, lauantai-ilta ja KalPa-JYP tarkoittaa yleisönpaljoutta ja loistavaa tunnelmaa. Rikkoutuuko kauden savolainen yleisöennätys 4411?! Varmista istumapaikkasi nyt ajoissa, liput ovat jo myynnissä ja kätevimmin ne voi hankkia täältä!


RUNKOSARJAN VIIMEISET KOTIOTTELUT:
 - La 28.2. klo 17.00 KalPa - JYP  Premium
 - To 5.3. klo 18.30 KalPa - SaiPa  Classic
 - Ma 9.3. klo 18.30 KalPa - Lukko  Classic