Päävalmentaja Pekka Virran haastattelu try out -pelaajista

KalPan Liiga-joukkue harjoitteli viikolla 20 jäällä, Toivalan Tuplajäillä. Kaukalossa nähtiin myös kolme try out -pelaajaa jotka tavoittelivat Liiga-sopimusta ensi kaudelle. He olivat hyökkääjät Mikko Nuutinen ja Timo Hiltunen sekä puolustaja Tero Konttinen.

Seuraavassa KalPan päävalmentaja Pekka Virran haastattelu viikon päätteeksi perjantailta 16.5.


KalPa ei ole harjoitellut aiempina vuosina toukokuussa jäällä. Mitä tällä uudistuksella haettiin?
 - Halusin nähdä pelaajia jäällä ja saada tulevaa varten jo oletusarvoja ja odotusarvoja. Jäällä pystyi näkemään paljon pelaajien ominaisuuksia, etenkin B-ikäisten ja A-junnujen. B-ikäisiä häkkipäitäkin oli mukana puolenkymmentä. Intoa oli valtavasti.

Vastasiko kulunut viikko jäällä odotuksia?
 - Tyytyväinen olen tähän jaksoon kyllä, toki harjoiteltiin siinä sivussa muutenkin. Tosi hyvä viikko, asenne ja pelaajien kiinnostus olivat hyvää tasoa. Perjantaina pelattiin loppupeli, siinä oli tosi hyvä fiilis, intensiteetti ja into. Harmi kun Laineen Anssin joukkue hävisi… No, tappiot kasvattavat ja konjakkipullolla siitä selvisi.

Onko joukkue harjoitellut jäällä tänä keväänä ennen tätä viikkoa?
 - Ketkä ovat saaneet harjoitella, ollaan käyty heidän kanssa jäällä alkaen sieltä heti vapun jälkeen. Paljon on saatu nuorten kanssa touhuta ja nähdä heidän tekemistä. Paljon hyviä harjoitteita on takana.

Milloin joukkue menee jäälle seuraavan kerran?
 - Heinäkuun lopussa laitetaan vehkeet kuntoon ja heti elokuun alussa mennään sitten jäälle.

Kuinka kommentoit hyökkääjä Mikko Nuutisen otteita?
 - Nuutinen on vanha tuttu. Hän tulee harjoittelemaan tänne kesäksi ja tulee elokuussa meidän kanssa jäälle. Aika näyttää miten hän pärjää siinä ryhmässä kun Niiralan jäälle mennään. Pelaaja halusi tätä ja me haluamme katsoa tämän mahdollisuuden.

Entä hyökkääjä Timo Hiltusen?
 - Hiltuselle on tehty samanlainen tarjous, että hän voi harjoitella meidän kanssa. Näillä näkymin hän tulee pelaamaan ensi kaudella Mestiksessä, nuori mies on siinä vaiheessa uraa, että tarvitsee isoja minuutteja ja isoa vastuuta. Seuraamme häntä täällä ja reagoimme jos on tarvetta.

Ja puolustaja Tero Konttisen?
 - Positiivinen tuttavuus tähän asti. Kovasti on intoa ja paloa näyttää ettei Liiga-pelit ole vielä pelattu, olen tyytyväinen hänen tekemiseen. Sovittiin try outista elokuulle, hän voi vakuuttaa meitä lisää silloin. Pelaaja tykkää meidän tavoista toimia ja me ehdottomasti haluamme antaa hänelle mahdollisuuden. Odotan, että saadaan hänestä sopiva pelaaja meille.