Nuoret puolustajat löivät tahtia, KalPa kaatoi HPK:n 4-1 ja nousi sarjassa toiseksi

KalPa - HPK 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

Tilastot täällä.

Syyskuussa KalPa kaatoi HPK:n Kuopiossa niukasti voittomaalikilpailun jälkeen 3-2. Lokakuussa Hämeenlinnassa HPK kuittasi ja voitti niukasti jatkoajalla 4-3. Kolmannesta kohtaamisesta Kuopiossa odotettiin jälleen tasaista ja sellainen ottelusta tulikin, mutta lukemat olivat tällä kertaa selvät, KalPalle 4-1.

Avauserässä HPK oli vahva, mutta KalPa avasi maalien tekemisen Joonas Lyytisen komealla maalilla. Saku Kinnunen kirjautti kauden ensimmäisen tehopisteensä hyvällä ja helpolla syötöllä, Lyytinen nosti takajalkaa ja viritti rannelaukauksensa tarkasti takaylänurkkaan. Osuma oli nuorelle miehelle jo kauden viides, ja kaikki maalit ovat syntyneet kotiyleisön edessä. HPK:n tasoitus syntyi vielä samassa erässä kun Otto Paajanen karkasi alivoimalla läpiajoon ja nosti kiekon tarkasti maaliin.

Toisessa erässä vahva oli puolestaan KalPa ja se näkyi erän päätteeksi myös tulostaululla. Jyri Junnila osoitti kaksi vanhaa jääkiekkoviisautta todeksi yhtä aikaa, "Jos et lauo, et voi tehdä maalia" sekä "Jokainen laukaus vastustajan jaloista maalia kohti on hyvä maalintekopaikka". Tuloksena maali jo toisessa peräkkäisessä ottelussa. Yhteensä maali oli Junnilalle kauden kolmas, ja myös kaikki hänen maalinsa ovat syntyneet kotiotteluissa. Seuraavaksi oli ottelun avausmaalin tapaan jälleen nuoren puolustajan, nyt Juuso Riikolan vuoro. Laukaus viivan tuntumasta maalia kohti ja kauden neljäs maali näki päivänvalon. Ja kyllä vain, Lyytisen ja Junnilan tavoin myös kaikki Riikolan maalit on lauottu kotiyleisön edessä.

Kolmannessa erässä KalPa pelasi varsin kypsästi johtoasemassa ja kiekon pitämisen lisäksi joukkue purki kiekkoa välillä myös keskialueelle, osaavat savolaiset tarvittaessa luopuakin kiekosta. Neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Michal Birneriä häirittiin läpiajossa rangaistuslaukauksen arvoisesti, mutta alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Juuse Saros venytti itsensä Birnerin rankkariyrityksen eteen. Kolme minuuttia myöhemmin Birner onnistui ja ratkaisi ottelun lopullisesti tyylittelemällä kiekon tyhjään HPK-maaliin. Maali oli tshekille jo kauden 11. maali ja samalla 20. tehopiste. Kultakypärä on sentään, toisin kuin illan muut KalPan maalintekijät onnistunut maalinteossa myös vieraskaukaloissa, sillä 11 osumasta kotona on syntynyt alle puolet eli viisi maalia.

Maalintekijöiden ja koko joukkueen hyvän taistelun lisäksi tunnustuksen ansaitsee ehdottomasti, jälleen kerran, myös maalivahti Eero Kilpeläinen. Voittoon tarvittiin nyt 19 torjuntaa, osa tuttuun tyyliin kriittisillä hetkillä ja ilman niitä pisteet olisivat saattaneet lähteä jopa Hämeenlinnaan. Ennen ottelun alkua Kilpeläinen palkittiinkin syyskauden parhaana KalPa-pelaajana komealla Citizenin kellolla, sillä "Kilpi" oli Facebook-äänestyksessä kannattajien keskuudessa murskaavan ylivoimaisesti paras.

KalPa nousi voiton myötä 52 pisteeseen kun se on pelannut nyt 30 ottelua. Vertailun vuoksi todettakoon, että viime kaudella joukkueen pistemäärä oli 60 ottelun jälkeen 51, joten parannus on ollut viime kauteen verrattuna tähän asti hurja. KalPa nousi voitolla toiseksi, tasapisteisiin yhtä monta ottelua pelanneen JYPin kanssa, jyväskyläläisillä ollessa yksi kolmen pisteen voitto enemmän.

Ottelu oli jo vuoden 2014 viimeinen kotiottelu, ja seuraavaan kotiotteluun on aikaa joulutauon myötä lähes kuukausi. Silloin kyseessä onkin todellinen tapaus, kun 2.1. Savon sydämen perjantai-iltaan saapuu vieraaksi juuri äsken mainittu JYP. Liput otteluun ovat jo myynnissä, varmista paikkasi ajoissa!