Niiralassa jälleen yleisöryntäys, KalPa näytti luonnetta jolla voidaan mennä tänä keväänä pitkälle

KalPa - SaiPa 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria täällä.

Pöydän voi sanoa olleen katettu jopa enemmän vierasjoukkue SaiPalle kuin kotijoukkue KalPalle, sillä lähtökohdat otteluun olivat joukkueilla niin erilaiset. KalPan tuloskunto oli laskussa, neljän edellisen ottelun kuntopuntarissa sijoitus oli 13. ja viimeisimmissä otteluissa otteista puuttui tärkeä rentous. SaiPa puolestaan oli nosteessa, neljän edellisen ottelun kuntopuntarissa sijoitus oli 4. ja se pääsi vieraskaukaloon tilanteessa jossa paineet olivat kotijoukkueella.

Päävalmentaja Pekka Virta on todennut useaan otteeseen, että KalPalla on tällä joukkueella mahdollisuudet edetä keväällä vaikka kuinka pitkälle. Vastaavasti neljä peräkkäistä tappiota olivat saaneet osan kannattajista jo hieman epävarmoiksi. Ketkä olivat torstaina Data Group Areenalla, heidän uskonsa KalPan mahdollisuuksiin menestyä tänä keväänä nousi yhden ottelun aikana paljon. Sen joukkue ansaitsi pelaamalla koko ottelun suurella tunteella, olemalla fyysinen ja röyhkeä. Lisäksi isännät iskivät paikoistaan pari maalia ja puolustivat erinomaisen tiiviisti. 

KalPa oli käynyt läpi edellisten otteluiden rentouden puutteen perusteellisessa palaverissa pelipäivän aamuna, joka korvasi perinteiset aamujäät. Valmennus päävalmentaja Virran johdolla veti jälleen kerran tällä kaudella oikeasta narusta, joukkue tuli otteluun valmiina ja oli läpi ottelun sitoutunut, yhtenäinen ja taisteleva. Kova lataus poiki nopean avausmaalin, jo kolmannen peliminuutin alkajaisiksi Jonne Tammela kävi siirtämässä irtokiekon pienestä kulmasta maaliin, syöttöpisteet Kasperi Kapaselle ja Arttu Ilomäelle.

Hieman ennen toisen erän puoliväliä Janne Keränen karkasi läpiajoon ja nosti isännät jo kahden maalin johtoon, syöttöpiste Miika Koivistolle. Lopullisen ratkaisun ottelulle iski puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua tyhjään SaiPa-maaliin Kapanen, joka katkaisi niin kutsutun kuivan kautensa komeasti tehoilla 1+1, ja 18-vuotias oli joukkueensa tehokkain pelimies. Ottelun voittomaali merkittiin puolestaan 17-vuotiaalle Tammelalle. Maalilla Andy Chiodo torjui 20 laukausta ja venyi kauden toiseen nollapeliinsä.


KalPa näytti kotiyleisönsä edessä sellaista taistelua ja fyysisyyttä, millä voidaan mennä keväällä vielä pitkälle.

Koko joukkue ansaitsee kiitoksen kaikkensa jäälle jättämisestä. Kiitoksen ansaitsee jälleen myös kotiyleisö, joka on lämmennyt upeasti KalPan suorasta pudotuspelipaikasta taistelusta ja kevät-talven auringonpaisteesta. Kahden edellisen kotiottelun yleisömäärä on 8902 katsojaa, joka on erinomainen lukema. Kiitos, kotiyleisö!

Voitto oli keltapaidoille henkisesti suuri. Sitä se oli myös sarjataulukon kannalta. Kolme pistettä eivät olleet kuuden parhaan joukkoon sijoittumisen kannalta vielä ratkaisevat, mutta ne olivat iso askel kohti tavoitetta. Runkosarjaa on KalPan osalta jäljellä enää kolme ottelua ja eroa SaiPaan on nyt kolme pistettä ja HIFKiin neljä, helsinkiläisten pelattua yhden ottelun savolaisia vähemmän.

Seuraava vierasottelu lauantaina Espoossa on savolaisittain runkosarjan suurin vierasottelu, kyseessä kun on perinteinen Suuri Savolainen Kokoontuminen, järjestyksessään jo seitsemäs. Espoon Barona Areenalle omiaan on saapumassa tukemaan pienimmilläänkin yli 300 KalPa-kannattajaa! Katsomonosa on 401, tervetuloa!

Runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan poikkeuksellisena viikonpäivänä, maanantaina. Tämä johtuu siitä, että mikäli tiistaina olisi pelattu täysi seitsemän ottelun Liiga-kierros, kotiottelu olisi osunut päällekkäin Puijon kisojen kanssa ja tämä haluttiin välttää. Kun panokset ovat näin suuret, pelipäivällä ei ole merkitystä. Tervetuloa taas jännittämään!


RUNKOSARJAN VIIMEINEN KOTIOTTELU:
 - Ma 9.3. klo 18.30 KalPa - Lukko  Classic